Heti aktuális: supozás a tatai Öreg-tavon

Délutáni könnyed vízitúra, amelyhez úszástudás feltétlen szükséges. Deszka is bérelhető, de saját felszereléssel a részvétel olcsóbb. Egyéb fontosabb események a 32. hétről!

Kerékpározás

A határon átívelő vándortúrák különböző városokból indulnak, és minden kerékpároscsapat augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén érkezik meg Budapestre. A résztvevőknek jelképes részvételi díj fejében túravezetés, egészségügyi és technikai felügyelet, szállás és étkezés biztosított. A felszerelés legfeljebb 15 kilogramm lehet. Indulás augusztus 12-én Sepsiszentgyörgyről, az útvonal érinti Csíkszeredát, Szovátát, Marosvásárhelyt, Kolozsvárt, Zilahot, Debrecent, Egert és Hatvant. Ez összesen 820 kilométer nyolc nap alatt, szóval nem kezdőknek ajánlott bringatúra. Regisztráció, részvételi feltételek és további információ ezen a felületen.

 

Futás

Augusztus 14-én, szombaton 10 órakor rajtol a 3. Lillafüred Trail. A félmaratoni táv szintemelkedése 592 méter, és legfeljebb 200-an nevezhetnek. Az úgynevezett kismaratonin (8.4 km) a szintemelkedés 296 méter, és 300-an is indulhatnak, míg a minimaratonin (1.4 km) csak 100 fő vehet részt.

 

Supozás

Evezés a tatai Öreg-tavon augusztus 14-én, szombaton. Találkozó a Fáklya utcában 15.30 és 16 óra között, a túra nagyjából négy óra, visszaérkezés a kiindulási helyhez. Úszástudás feltétel a részvételhez, amelynek díja 9000 forint, a saját deszkával érkezőknek 4000 forint. Legfeljebb 15 deszka bérlésére van lehetőség. További információ a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon.

 

A tatai Öreg-tó. Fotó: MTVA/Molnár-Bernáth László

 

Kajakozás

Evezés a Gemenci-erdő árterében, a vízállástól függően. Augusztus 14-én, szombaton, illetve augusztus 15-én, vasárnap délelőtt és délután is lehet jelentkezni. A délelőtti program 9 órától nagyjából 13.30-ig, míg a délutáni 14 órától úgy 18.30-ig tart. Részvételi díj 9900 forint, minden további információ (indulási hely, felszerelés, útleírás stb.) ezen a felületen érhető el.

 

Futás

Félmaratoni futóverseny közvetlenül napfelkelte után. A szentbékkállai gyülekezőt követően a versenyzőket buszokkal viszik a révfülöpi kikötőbe, ahonnan hajnali 5.30-kor katamarán szállítja őket Badacsonyig. A hajóról megnézhető a balatoni napfelkelte, közben pedig bemelegíthetnek a versenyre, a partot érést követően ugyanis elrajtol a mezőny. A félmaratoni eseményre legfeljebb 667-en nevezhetnek.

Címlapfotó: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.