Heti aktuális: Tisza-tó-kerülés bringával

Nagyszabású kerékpárostúra Tiszafüreden, ahol a klasszikus tókerülés mellett további két táv közül is választhatnak a résztvevők. További fontosabb események a 41. hétről!

Futás, kerékpározás

Október 15., péntek – Magyarország

Tök jó tekerés és Tök jó futás online esemény, vagyis egy hónapon keresztül bárhol az országban teljesíthető. Gyerekeknek 10 kilométer a táv, míg felnőttek 15, 30, 60, 90, 120 és 150 kilométer közül választhatnak. Részletek a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, és szintén ide kell küldeni a rögzített teljesítést is. Egyedi faérem nyakpánttal és oklevél a díjazás.

 

Túrázás

Október 15–17., péntek-vasárnap – Süttő

Már a 47. MATT túlélőtúrát rendezik meg. Az önkéntes túlélők pontokra vadásznak, akár éjjel is a sötét erdőben bóklásznak, két-, három- vagy négytagú csapatokban. Kötelező felszerelés a turistatérkép, az iránytű vagy tájoló, a mobiltelefon, aprópénz, íróeszköz és óra, de fontos az esőkabát, az elemlámpa, a hálózsák és egynapi hideg élelem. Minden részlet a tulelotura.hu weboldalon megtalálható, további elérhetőség: gerecsematt@tulelotura.hu e-mail cím, illetve a 30/670-3711-es telefonszám.

 

Futás

Október 16., szombat – Tihany

A tavalyihoz hasonlóan ismét ősszel rendezik meg a 7. Tihanyi Félmaratonit, amelyen hét táv közül lehet választani. Ezúttal is lesz gyermekfutam 400 méteren 11 órától, előtte azonban a 3 és 7 kilométert választók rajtolhatnak 10 órától, míg 10.45-től a 11 kilométeresek. A fő esemény, a félmaratoni délben rajtol, ezt egyéniben, párosban és trióban is lehet teljesíteni. Minden egyéb információ itt megtalálható.

 

Futás

Október 16., szombat – Budapest

A BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem október 14. és 16. között már 12. alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. Az összmagyar sportesemény idén először egészül ki futóversennyel, amelyet a Ludovika Campuson tartanak meg. Egyéniben 5.5 vagy 10 kilométer teljesíthető, de utóbbinál váltóban is lehet futni. A nevezők között megtalálható mások mellett Csere Gáspár és Kazi Tamás is. Részletek és nevezés ezen a felületen.

 

Futás

Október 16., szombat – Budapest

Puskás Aréna Futás, amelyen 5 kilométeres stadionkör vagy lépcsőfutás szerepel a választható távok között. Utóbbinál tíz emeletet, pontosabban 169 lépcsőfokot kell a lehető legrövidebb időn belül megmászni. Nevezni ezen a felületen lehetséges, míg további részletek az esemény weboldalán olvashatók.

 

Túrázás

Október 16., szombat – Ócsa

Az Ócsa környéki turjánvidéket a jégkorszakban a Duna alakította, a régi medrekben pedig évszázadokon keresztül egy vízi világ terült el. Mára megváltozott a táj képe, de fellelhetőek a régmúlt korok bizonyítékai. A túra ezekre a helyekre invitálja a résztvevőket, akik 10 órakor találkoznak az ócsai tájháznál. A túra nehézsége közepes, hozzávetőlegesen 8-10 kilométer, nevezési díj 2300 forint. Előzetes bejelentkezés szükséges, további információt a 70/504-2382-es telefonszámon (Berecz Tibor) vagy a bereczt@dinpi.hu e-mail címen lehet kapni.

 

Futás

Október 16., szombat – Komárom

Hagyományteremtő célzattal rendezik meg az 1. Valentinianus nyomában futóversenyt Komáromban. A Molaj városrészben a 450 méteres gyermekfutam és az egyórás futás mellett 21 és 42 kilométeres táv is szerepel a programban, továbbá egy hatórás futás is, amely egyéniben és négytagú csapat tagjaként is teljesíthető. Versenykiírás és nevezés itt.

 

Futás, kerékpározás

Október 16–17., szombat-vasárnap – Mindszentkálla

Futóhétvége többféle programmal. Szombaton 8 órától nyitva a versenyközpont, délelőtt 14 és 21 kilométeres terepfutással kezdődik az esemény, illetve duciknak és kezdőknek rendeznek 6 kilométeres futamot is. Vasárnap duatlon és korlátlan zsíroskenyér-fogyasztás vár a nevezőkre. Minden egyéb fontos részlet az esemény weboldalán megtalálható.

 

Futás, kerékpározás

Október 17., vasárnap – Rácalmás

A 3. Rácalmási Szigetfutást rendezik meg, a versenyközpont a Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ hátsó kapujánál. A szervezők legfeljebb 350 fő nevezését fogadják el, akik a 3, 5, 11 vagy 22 kilométeres távok közül választhatnak, utóbbi távon terepkerékpárral is el lehet indulni, míg a 11 kilométer nordic walkinggal vagy gyalogolva is teljesíthető. Részletek a racalmasszigetfutas.hu weboldalon.

 

Futás

Október 17., vasárnap – Eplény

Terepfutóverseny a Síaréna területén 10 vagy 21 kilométeren. Létszámlimit 400 fő, nevezési díj 7590 forint. Az esemény védettségi igazolvány és kötelező maszkviselés nélkül látogatható a versenyzők és a kísérők számára is! Nevezés, részletes információk és kapcsolat ezen a felületen elérhető.

 

Kerékpározás

Október 17., vasárnap – Tiszafüred

Őszi Tisza-tó-kerülő kerékpárostúra 21, 65 vagy 100 kilométeren. Rajt 8.30 és 10 óra között folyamatosan, célzárás 17 órakor. Rajt és célterület Tiszafüreden, a Kerékpáros Centrumban. A helyszínen kerékpárbérlés is lehetséges, a 21 kilométeres táv végig az új kerékpárúton halad Poroszlóig és vissza, míg a 100 kilométeres bővített táv a Nagykunsági-főcsatorna felé megy az aszfaltos gáton, plusz a 35 kilométeres kis körből áll. Nevezés október 14-ig a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen a túra, illetve a túrázó nevének és a választott táv hosszának megadásával. Nevezési díj 3000 forint. További részletek itt.

 

 

Futás

Október 17., vasárnap – Sopron

Sopron Félmaratoni – Európa-futás, amelyet május 1-jéről halasztottak el. Nevezni ezen az oldalon lehet, illetve személyesen a Sopron Városi Szabadidősport-szövetségnél (9400 Sopron, Ferenczy János utca 2.) október 10-ig. A távok közül a 7, 14 vagy 21 kilométer egyéniben teljesíthető, de a két hosszabb táv két-három tagú csapatban is. Részletes versenykiírás itt olvasható.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Példaképe miatt az ultrafutást választotta, amely kiszakítja a rohanó világból
Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Nemcsak nyáron lehet SUP-ozni: szakértő segít, hogyan evezzünk a téli hidegben
Marcel Hirscher, a sípályák korszakos ura
Itt a tél, magasságtól függően egyre több hegységünkben túrázhatunk hóban

Videók

Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig
Magassági rekord: falmászás a felhők között

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.