Heti aktuális: túra a Naszály tetejére

A túrázás a járványidőszakban is népszerű, s a korlátozások, illetve a létszámlimit betartásával meg is rendezhetők. Az egyik hétvégi esemény a Dunakanyarba invitál a 652 méter magas csúcsra.

Futás

Úgy tűnik egy darabig maradnak még a virtuális események, ezért a Pécs-Orfű-Abaliget csapata március 1. és 15. között megrendezi a téli virtuális Denevér futást. Regisztrálni ezen a felületen lehet, a teljesítésekhez járó érmeket a postázáshoz szükséges adatokkal pedig itt lehet megadni. Négy táv közül lehet választani, gyerekeknek egy kilométer, a többieknek 5, 11 vagy 21 kilométer. Nevezési díj 3000 forint, amelyből 500 forintot a szervezők az abaligeti iskola sportolóinak adományoznak versenynevezések formájában.

 

Futás

A hónap első szerdáján Krokodil by night!, s ezen a vírushelyzet sem változtat. Az esti közösségi futás távja 10 kilométer, indulás 18 órakor a Vasas Jégcentrumtól, s mivel hétperces kilométerekkel számol a szervező, a kijárási korlátozás kezdetéig könnyedén haza lehet érni.

 

Túrázás

Panoráma-túra a Naszályon, indulás március 6-án, szombaton 10 órakor a kosdi Bánya utca végében lévő turista-pihenőhelytől. Az útvonal felvezet a Naszály legmagasabb pontjára (652 méter), majd vissza a kiindulóhelyre, ez nagyjából 11 kilométer. Részvételi díj 2000 forint, de előzetes regisztráció szükséges a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen.

 

A Naszály télen. Fotó: Nagy Zoltán/MTI

 

Túrázás

Félnapos túra március 6-án, szombaton némi emelkedővel a Zsivány-sziklán és a Két-bükkfa-nyergen át Dobogókőre. A túra maximális létszáma kilenc fő, ezért feltétlenül szükséges jelentkezni ezen a felületen. Találkozó 10 órakor a pomázi HÉV-megállóban, illetve 11 órakor Pilisszentkereszten a buszmegállónál. A táv úgy 10-11 kilométer, nagyjából 300 méter szintkülönbséggel.

 

Kerékpározás

Téli e-bike túra, ezen a hétvégén is két, illetve öt órában a Balaton-felvidéken. Indulás szombaton és vasárnap is 11 órakor a tihanyi hajóállomástól. A vezetett túra ára 11 900 forint a kétórás, illetve 18 ezer forint az ötórás. Jelentkezni az info@balatonbiketour.com e-mail címen vagy a 30/737-2201-es telefonszámon péntekenként 17 óráig.

 

Túrázás

A népszokás szerint a telet búcsúztatni maszkban, hangos kolompszóval, máglyagyújtással kell. A Vértesben ezt egy körtúrával lehet megtenni március 7-én, vasárnap. Találkozó 7:30-kor a 1138 Budapest, Váci út 193. szám előtt. A túrán legfeljebb tíz fő vehet részt, egyéb részletek itt olvashatók.

 

Túrázás

Zebegény, rétes, Julianus-kilátó, pazar panoráma, címszavakban a vasárnapi túra. Találkozó március 7-én 9:50-kor a zebegényi vasútállomás melletti emlékhelynél, a táv 13 kilométer, érinti a Köves-mezőt, a Julianus barát-kilátót és a Kós Károly-kilátót. Részvételi díj 2000 forint, mivel azonban legfeljebb tíz fő vehet részt az eseményen, a szükséges a regisztráció a kapcsolat@na-tura.info e-mail címen.

Címlapfotó: Lehotka László/MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.