Heti aktuális: Ultra Lupa-tó először!

Kétnapos futófesztivál ezen a hétvégén az Ultrabalaton mintájára, csak ezúttal a Dunakanyarból indulva. Minden teljesítő a főváros homokos strandján pihenheti ki a verseny fáradalmait.

Futás

Budapest Run – Lánchíd-sprint, ingyenes online esemény július 5. és 18. között. Teljesíthető 1, 5, 10 vagy 21 kilométer, nevezni az alábbi linken lehetséges. A teljesítést okostelefonnal vagy okosórával lehet igazolni, feltöltésének módja az előző linken megtudható.

 

Túrázás

Bortúra a Badacsonyban július 13-án, kedden. Találkozó 9.45-kor a badacsonyi Tourinform Iroda (8261 Badacsony, Park u. 14.) előtt, indulás 10 órakor. Az útvonal: Tourinform Badacsony–Szent Donát-kápolna–Németh-pince–Kéknyelű borozó–Szegedy Róza-ház–Kisfaludy-ház–Rózsakő–kőtenger–Málik-pince. A túra nagyjából 3.5 óra, hossza 5 kilométer és 180 méter a szintkülönbség. Útközben a túravezető mesél a borvidék történelméről, a Badacsonyról, az ott élő emberekről. Jelentkezés személyesen a badacsonyi Tourinform Irodában vagy a 87/531-013-as telefonszámon, esetleg a badacsonytomaj@tourinform.hu e-mail címen.

 

Kerékpározás

Balaton-megkerülés egyénileg július 15. és 28. között. A díjazás egyedi balatoni bringás faérem, oklevél és csoki, amelyet a szervezők postáznak. Három táv közül lehet választani (76, 140 vagy 220 kilométer), az igazolást egyénileg lehet mérni, rögzíteni bármely okoseszközzel, és csatolni a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre (név, cím, teljesítés dátuma). Részvételi díj 2500 forint, amely a postaköltséget is tartalmazza.

 

Futás

Idén először rajtol el az Ultra Lupa-tó kétnapos (július 16-17.) futófesztivál. A péntek este rajtoló, és a Dunakanyarban zajló verseny egyéniben és váltóban is teljesíthető. Szombaton a rövidebb futószámokat rendezik meg, a befutók után pedig Budapest homokos strandján, a Lupa Beachen lehet kipihenni a fáradalmakat. Minden további információ az esemény weboldalán.

 

Supozás

Teljesítménytúra a Ráckevei Duna-ágban július 17-én, szombaton. Gyülekező és nevezés 8 órától Szigethalmon az V. utcánál, rajt 9 órakor, a táv 40 kilométer. Nevezni a dunasupultramaraton@gmail.com e-mail címen lehet 6000 forint ellenében. További információ a 20/437-8733-as vagy a 70/313-3509-es telefonszámon kapható.

 

Kerékpározás

Kerékpártúra az Őrségben, a Tündérek földjére – mindez a 20. Völgyhídi vásár keretében. A programban szerepel Nagyrákos és Őrimagyarósd felkeresése, és természetesen a Vadása-tó sem maradhat ki. A túrán résztvevők számát 25 főben limitálták a szervezők, érdemes tehát minél előbb nevezni, már csak azért is, mert a részvétel ingyenes. Indulás július 17-én 10.30-kor a nagyrákosi tájháztól (9938 Nagyrákos, Alsószer 18-19.), a túra nagyjából 27 kilométer (4-5 óra, megállókkal). A túraútvonal itt érhető el. További információ a 30/668-8093-as (Tóth Jenő) vagy a 20/433-3907-es (Légrádi Zoltán) telefonszámon.

 

Supozás

Idén is megrendezik a Budapest Sup Fesztivált, immár hatodik alkalommal. Indulás július 17-én, szombaton 11 órakor a Római-parttól, végigcsorogva a Dunán a Kopaszi-gátig, útközben megcsodálhatók a vízről a főváros impozáns épületei. Részletesebb információ, részvételi feltételek ezen a felületen.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.