Heti aktuális: Valentin-nap a föld alatt

A szerelmesek napját követően, február 15-én a szervezők a kőbányai pincerendszerbe invitálnak egy futóversenyre, amelyen gyerekek, családok és túrázók is indulhatnak. Egyéb fontosabb események a 7. hétről!

Túrázás

Február 15., szombat – Márianosztra

Téli tüdőtisztító túra a Nyugat-Börzsönyben, ahol kitűnő a panoráma a Só-hegyről és a Kopasz-hegyről. Az útvonal érinti Nagyirtáspusztát és a Vasas-kutat is. Az útvonal nagyjából 13 kilométer, keresztezi a Bezina-patakba torkolló Endre-forrás csermelyét, és áthalad az Olasz-kerten is. A részvétel 14 éven aluliaknak nem lehetséges, indulás 9 órakor a helyi autóbusz-fordulótól.

 

Futás, túrázás, kerékpározás

Február 15., szombat – Mátraháza

A Kékes tízszer – vagyis 70 kilométer 3500 méter szintemelkedéssel, szintsüllyedéssel. A teljesítés mértéke szabadon választható, lehet egyszer is felkapaszkodni a hegyre, sőt gyalogolni vagy kerékpárral teljesíteni. Utóbbit választók kizárólag tökéletesen működő fékrendszerrel indulhatnak. Túrázók esetében érdemes figyelembe venni, hogy egy csúcsmászás két órát vesz igénybe, vagyis aki tízszer szeretne felkaptatni, fejlámpát vigyen magával. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com email címen.

 

Túrázás

Február 15., szombat – Királyszállás

Magyarország egyik legkeményebb túraterepén, a Burok-völgyben sziklafalak, kőtornyok, meredek völgyoldalak, sár, barlangok, borsókövek és cseppkövek között vezet az út – szeptember után februárban is. A túra során felkereshető a Zsebes-barlang, illetve a Savanyú Jóska barlangja, amelyeknél tanulmányozni lehet a réteglap menti kifagyás és a hideg szénsavas víz üregképző hatását. Találkozó 9.30 órakor Királyszállás település déli végénél, a Burok-völgy feliratú táblánál. Edzettségi állapot előírás, a túra időtartama négy óra, részvételi díj 2000 forint.

 

 

Futás

Február 15., szombat – Budapest

Valentin-napi föld alatti futás Kőbányán a Rottenbiller parkban. Ovisoknak 300, sulisoknak és családoknak egyaránt 700 méteres távon is rendeznek futamot, továbbá 4, 7, 14 és 21 kilométer közül is lehet választani. Az eseményre túrázókat is várnak 3 és 8 kilométeres távokkal.

 

Futás

Február 15., szombat – Szederkény

Örömfutás 102 kilométeren, amely nem verseny. Lehet rövidebb távot (56 és 46 km) is teljesíteni, de a logisztika a futó saját feladata. Részvételi díj 4000 forint, amely tartalmazza az autós kíséretet, a szolid frissítést, az előző napi tésztapartit, a vacsorát és a meglepetést. Rajt szombat reggel 6 órakor Szederkényben (Pécsi út 13/A).

 

Kajakozás, kenuzás

Február 15–16., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

Február 16., vasárnap – Budapest

Folytatódik a Krokodil-futás versenysorozat, amely minden hónap harmadik vasárnapján esedékes. Az újpesti Farkas-erdőben az összesített ranglistaidők alapján a leggyengébb időeredménnyel rendelkező versenyző rajtol legkorábban, s értelemszerűen a legjobb legkésőbb. Természetesen új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz – hendikeppel.

 

Túrázás

Február 16., vasárnap – Sukoró

Kőről kőre a Velencei-hegységben elnevezéssel 18 kilométeres teljesítménytúra 7 és 9 óra közötti indulással. Autóval érkezőknek a régi labdarúgópálya környékén lehet parkolni, nevezés 1300 forint.

 

Futás

Február 16., vasárnap – Vilonya

Vadregényes téli verseny a Balaton-felvidéken – ez a 7. Tündér-hegyi terepfutónap. A szervezők mindenkit – kicsiket és nagyokat – szeretettel várnak, különböző távokkal. A legkisebbek 11.15-kor rajtolnak, míg a 7, a 12.5 és a félmaratoni távokon 11 órakor indul a verseny. Útvonal a Vilonya és Pétfürdő közötti erdőkben, a Tündér-hegyen és a Péti-hegyek erdeiben, mezőin kijelölt narancssárga szalagozás mentén.

 

 

 

Túrázás

Február 16., vasárnap – Csákberény

Erdőismereti túra a Déli-Vértesben a Gémförtés-völgy–Kopasz-hegy–Pap-irtás–Orondi-szőlők útvonalon. Az útvonal egyes szakaszairól a Móri-árok és a Zámolyi-medence felé is csoda szép a kilátás. Találkozó 9.30-kor a gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum előtti parkolóban, a túra hossza 5 kilométer, könnyű terepen, hozzávetőlegesen három órában. Részvételi díj 1000 forint.

 

Futás

Február 16., vasárnap – Isaszeg

Fut-Isaszeg Farsangja elnevezésű esemény, amelynek indulási és végpontja a helyi sportcsarnok ugyan, de a távokat (2, 5, 10 és 21 km) a környező utcákban lehet teljesíteni. A rendezvény 10 órakor kezdődik a Réparetekmogyoró Társulat műsorával, illetve arcfestéssel, amely után 11 órától a futók el is startolnak.

 

SUP-ozás

Február 16., vasárnap – Hévíz

Téli SUP-ozás a Hévíz-patakon, hozzávetőlegesen 10 kilométeres távon. Találkozó 9.30 és 10 óra között a Hévíz-patak zsilipjénél. Természetesen lesz evezéselmélet, de egy kis evezési tapasztalat azért ajánlott, kezdők ezúttal ne jelentkezzenek! A túrát 10-20 résztvevővel tartják meg, téli időjárásnak megfelelő öltözék, váltóruha és vízálló táska az értékeknek mindenképpen ajánlott. Regisztráció a suptura@citromail.hu e-mail címen, részvételi díj 12 ezer forint, amely tartalmazza a túravezetést, a deszka- és evezőbérlést, a mentőmellényt, illetve a túraengedélyt. Saját deszkával érkezőknek ez a díj csak hétezer forint.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.