Ausztriában elfelejthetik a síelést

A legújabb osztrák szabályozások hatására döntöttek az ischlgi síközpont vezetői, hogy – a járvány kitörésekor késedelmes intézkedései miatt kétes hírnevet szerző – centrum az idényben nem nyit.

„Régóta rettegtünk ettől a pillanattól, ám megszületett a végső döntés: története során először az ischgli síközpont az idényben egyetlen napra sem lesz nyitva. Az osztrák kormány legutóbbi döntései és a koronavírus-járvány miatt arra jutottunk, hogy az egész szezonra zárva maradunk” – kezdte nem épp szívderítő közleményét a neves osztrák síterep üzemeltetője.

Mint ismert, Ausztriában is súlyos a járványhelyzet, ezért nem lehet jelentősen változtatni a korlátozásokon. Az ifjúság sporttevékenységet engedélyezik szabad téren, ám annak is feltétele a negatív teszt, míg húsvét előtt csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak meg, és csupán Vorarlbergben teszik lehetővé a fertőzöttségi adatok, hogy március 15. előtt az éttermek, továbbá a sport- és kulturális létesítmények is vendégeket fogadjanak.

A koronavírus-járvány megjelenésekor Ischgl a késedelmes intézkedések miatt roppant kétes hírnevet szerzett magának, pillanatok alatt vált az alpesi Ibizából az alpesi Vuhanná.

Az egyébként tényleg minden igényt kielégítő tiroli sícentrumnak ezért nagyon óvatosnak kell lennie, hogy visszaszerezze a síelők és a vendégek bizalmát. Eddig egyetlen napig sem tartott nyitva, és már nem is fog, pedig ahogyan írják, nem adták fel a reményt, hogy a kiterjedt biztonsági intézkedések mellett lehetségessé váljon a síelés. Az osztrák – és a svájci – szabályokat figyelembe véve azonban szertefoszlottak a nyitásról szőtt álmok.

Így nincs más megoldás, marad a június 25-én elinduló nyári idény, és nem mellékesen november 25-én szeretnék, ha elkezdődne az új síszezon is.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.