Sípályák és kardioösvény a Kékestetőn

Kedvelt kirándulóhely egész évben az ország csúcsa, a Kékestető, így télen sem csak a síelők, hanem kirándulók és túrázók is érkeznek a Mátra legmagasabb pontjára.

A Kékestetőn található az ország második leghosszabb (1800 méteres) sípályája, és a folyamatos megújulásnak köszönhetően az ország egyik legnépszerűbb síterepe lett.

Még több sí a magazinban!

Síelés 2020–2021 magazinunkban hosszabban is írunk valamennyi magyar síterepről. Fókuszban a COVID-mentes síelés, óvintézkedésekkel, de külföldi körkép, divattörténet, gasztrotipp és sok egyéb sícikk is színesíti a 84 oldalas magazint, amely kapható az újságárusoknál.

A turistákat, túrázókat az újonnan kialakított kardioösvény várja, amelyet elsősorban a szív- és érrendszeri betegségekkel, magas vérnyomással vagy épp cukorbetegséggel élők számára alakítottak ki.

A síszezonra a szokásos karbantartással készülnek, eszközbérlésre ezen a télen is van lehetőség; Sipos Zsolt, a Kékestető Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy pályázati segítséggel új síeszközöket vásároltak, amelyeket bérelni lehet.

„A téli síeszközök – szintén a projekt keretében történt – beszerzése elsősorban a téli rendezvények, versenyek lebonyolítását segíti, illetve a kölcsönözhető sífelszereléseknek köszönhetően saját felszerelés nélkül is lehet élvezni a téli sportokat hazánk egyik legnagyobb síközpontjában.”

Ehhez Banka Zsolt, a síterep üzemeltetője tette hozzá, „kiemelt figyelmet fordítunk továbbra is a síoktatásra, oktatóink továbbra is magas szinten végzik munkájukat. Lehetőség van egyéni és kiscsoportos oktatásra is, de szívesen fogadják oktatóink az iskolai csoportokat és baráti társaságokat is.”

A járvány miatti szigorítás része, hogy a Kékestető teljes területén kötelező a maszk használata. Egyéb korlátozás nincs, de a hely adottságai nem teszik lehetővé, hogy egyszerre nagyobb tömeg legyen a pályán.

Az év első hétvégéjén így is rendkívül zsúfolt volt a hegytető és környéke, volt, aki szánkózott, mások túráztak, megint mások a kilátóból csodálták meg a havas tájat.

Az üzemeltető a sok látogató miatt az autós forgalom korlátozására törekszik, és a tömegközlekedést javasolja. A parkoló hamar megtelik, így érdemes hamar érkezni vagy éjszakai síelést választani, hiszen a Kékesen erre is van lehetőség.

A kékestetői síterep állandó magas színvonalával várja a síelni vágyókat, ahol a kezdők is megtalálják számításukat, hiszen két oktatópályán tanulhatják meg a síelés alapjait; a profibbaknak két fekete pálya áll rendelkezésre.

(Borítókép: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.