117 kilométer túra a tökéletes fényképért

Dave Morrow három napos túrára indult a hegyekben azért, hogy elkészítsen néhány régóta vágyott fotót. Útját videón dokumentálta, amelyen tippeket adott kezdő fotósok számára is.

Mindenkit más motivál, amikor túrázni kezd. Akad, aki egy kellemes sétát szeretne tenni az erdőben, hogy kiszellőztesse a fejét vagy együtt legyen a családjával, más teljesítménytúrára akar felkészülni, és azért járja az erdőt, hogy minél jobb legyen az erőnléte. És vannak, akik fényképezőgépüket a nyakukba akasztva vadásznak a megismételhetetlen pillanatokra. Utóbbiak táborát gyarapítja Dave Morrow, aki a Youtube-on osztotta meg a világgal az egyik ilyen túrája összefoglalóját.

Ennek során 73 mérföldet, azaz közel 117 kilométert gyalogolt, hogy egy előre eltervezett helyen a tökéletes fényképet elkészítse.

A férfi lélegzetelállító tájakat mutat be nézőinek, weboldalán pedig hasznos tippeket ad kezdőknek a profi tájképek elkészítéséhez.

„Az egyik legfontosabb, amiről előzetesen tájékozódni kell a tájképek készítéséhez, az időjárás – mondja a videóban Dave Morrow. – Ha meg is van, hová szeretnénk menni fényképezni, olyan időpontot kell választanunk, hogy az a képekhez megfelelő legyen. Rendszeresen ellenőrizzük az előrejelzéseket, mert gyakran változhatnak. Két-három nappal előre már jórészt pontosak, de közvetlenül az indulást megelőzően is érdemes rájuk pillantani. Ha több napos túrára megyünk, olyan helyen állítsuk fel a sátrunkat, ahonnan a napfelkeltét és a napnyugtát is jól le tudjuk fotózni.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.