Gerecse 50: ismét halasztani kellett!

Mivel továbbra is bizonytalan, mikortól és milyen feltételekkel lehet túrákat szervezni, a Gerecse teljesítménytúrákra sem kerülhet sor június első hétvégéjén. Új időpont: augusztus 28-29.

Alkalmazkodik a járványhoz a Gerecse 50, írtuk április közepén. A szervezők bizakodóak voltak, s arra számítottak, a járványügyi korlátozások feloldása lehetővé teszi, hogy június 5-6-án a szükséges biztonsági intézkedéseket betartva megrendezzék a 10, 20, 30 és 50 kilométeren teljesíthető teljesítménytúrát. A nyitás azonban egyelőre nem terjed ki a szabadidős sportrendezvények megtartására, és mivel az enyhítések következő fokozata ötmillió beoltottnál lép életbe, június első hétvégéjéig pedig három hét maradt, fájó döntést kellett hozni.

„Nem tehettünk mást, a jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint nem lehet teljesítménytúrákat szervezni

– mondta megkeresésünkre Németh Ádám, a Magyar Természetjáró-szövetség (MTSZ) Gerecse teljesítménytúráért felelős szervezője. – Az információk azt sejtetik, a következő lazítás akkor várható, ha a beoltottak száma eléri az ötmilliót. Erre valószínűleg május vége felé kerül sor, de nem lehet készpénznek venni, ahogyan azt sem, hogy a szabadidős sportrendezvények biztosan zöld lámpát kapnak. Ezt a kockázatot nem vállalhattuk, mert résztvevői és rendezői szempontból is felelőtlenség lett volna az utolsó pillanatra hagyni a döntést.”

Az új, augusztus 28-29-i időpontról nem a héten született döntés, a szervezők még januárban egyeztettek Tatabánya polgármesterével a megszokott áprilisi mellé két tartalék dátummal. A későbbire maguk sem hitték, hogy szükség lehet, de az élet mégis úgy hozta.

 

 

„Többen kérdezték, miért tettük át a Vérkör vagy egyéb teljesítménytúra időpontjára a Gerecsét, de sajnos ez ellen nem lehet mit tenni. Bármilyen dátumot jelöltünk volna ki, a nevezettek egy részének nem lett volna megfelelő. Az érintettek a túra weboldalán keresztül el tudják adni a jegyüket, a folyamat teljesen automatizált.”

A halasztás bejelentését közzétevő cikk felhívta az indulók figyelmét az oltás fontosságára, valamint arra, lehetséges, hogy a részvételt védettségi igazolványhoz kötik. Németh Ádám leszögezte, ez csak ajánlás, szervezőként ugyanakkor kötelesek a kormányhatározatokhoz igazodni, így amennyiben a szabadidős rendezvényeken való részvétel előfeltétele lesz a védettségi kártya, nincsen mérlegelési lehetőségük.

„Ha kérni kell, kérjük, ha nem kötelező, akkor nem.

Jelenleg talán nagyobb az esélye, hogy szükség lesz rá, és mivel az igazolvány elkészültére is várni kell, időben fel akartuk hívni az indulók figyelmét, ne érje őket meglepetésként, és nehogy emiatt ne tudjanak részt venni a rendezvényen. Mindenki elhiheti, nekünk sem könnyű negyedjére újraszervezni a teljesítménytúrát, hatékonyságban, munkában és anyagilag sem ideális ez a szituáció. De ennél is fontosabb, hogy a benevezett nyolcezer embernek minőségi szolgáltatást nyújtsunk. A rajt és a cél mellett immár az összes ellenőrzőponton érintésmentesen rögzítjük az áthaladást, és igyekszünk mindent annak szellemében átalakítani, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegyük a részvételt.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.