Hazard bringával, Mata túrázással lazít

A Premier League sztárjátékosainak is jut némi pihenő, a klasszisok közül sokan próbálkoznak szabadidős sportokkal – Harry Kane golfozik, egy sor kiválóság pedig horgászbotot ragad.

Az angol Premier League (PL) a világ egyik legerősebb labdarúgó-bajnoksága. Az itt futballozó játékosok – egy rövid nyári szünetet leszámítva – óriási fizikai és mentális igénybevételnek vannak kitéve, hiszen egy szezon alatt a bajnoki mérkőzések mellett két angol kupasorozatban, a topcsapatok játékosai még a nemzetközi kupákban, valamint a válogatott mérkőzéseken is pályára lépnek. Nem meglepő tehát, hogy jó néhány játékos olyan szabadidős tevékenységet választ magának, amely segíti a felfrissülésben és a regenerálódásban.

Kitűnő eszköz erre a sport, persze csak azok, amelyek nem jelentenek sérülésveszélyt. Egy aktív, élő szerződéssel rendelkező futballista esetében az extrém sportok szóba sem jöhetnek, sok minden más azonban meg van engedve.

Sergio Agüero, a Manchester City argentin csatára a horgászatban találta meg a felüdülést. A játékos 2014-ben egy sérülés miatt kényszerült hosszabb kihagyásra, ekkor vált a horgászat „szerelmesévé”.

„A sérülése miatt sokat ki kellett hagynia, és a rehabilitáció mellett rengeteg ideje szabadult fel. Bár eleinte nem volt túl sikeres benne, annyira megkedvelte, hogy ha teheti, azóta is pecabotot ragad két meccs között” – mesélte egy barátja. Az argentin csatár nem az egyetlen, aki a halastavakhoz „menekül” egy kis nyugalomért, hasonlóan tesz két korábbi angol válogatott, John Terry és David Beckham is.

View this post on Instagram

Another day another Salmon 🐟

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

View this post on Instagram

Good end to a great day 🐟

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

És ha már vizes sportok… David Luiz, a Chelsea brazil védője a pályán kívül sem hazudtolja meg magát: a szabadidejében sem kerüli az izgalmas helyzeteket. A széllovaglás minden formáját igyekszik kipróbálni, és nem riad vissza az ejtőernyős vízisízéstől sem. Nem hiába, Brazíliában minden körülmény adva van, hogy az ember elsajátítsa ezeket a sportokat.

View this post on Instagram

🌞🌊🏄🤙🏻#vacationmode #jeri

A post shared by David Luiz (@davidluiz_4) on

Harry Kane, a Tottenham és az angol válogatott gólzsákja 16 éves kora óta megszállott golfozó. Ha teheti, pénzdíjas golfversenyekre is benevez, és – akárcsak a focipályán – ott is a legjobbat hozza ki magából.

A hosszas gyakorlás és kitartás meghozta az eredményét: Kane-nek már kevesebb mint 72 ütés elegendő egy pálya teljesítéséhez. És hogy milyen kellemes kikapcsolódás neki a golf, arra a legjobb bizonyíték, hogy a 2016-os bajnoki szezon kezdete előtt részt vett a skóciai Turnberryben tartott rangos golfversenyen.

Hazard a bringán

Eden Hazard, a Chelsea belga támadó középpályása nemcsak biciklicselezésben, hanem biciklizésben is remekel. Még a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, az Egyesült Államok elleni nyolcaddöntő előtt pattant nyeregbe: több válogatottbeli csapattársával együtt úgy döntött, hogy edzés utáni levezetésnek, mérkőzés előtti ráhangolódásnak a kerékpározást választja.

A próbálkozás olyan jól sült el, hogy a belga válogatott tagjai a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság alatt is több biciklitúrát iktattak a programba, élén Hazard-ral, aki azóta is szívesen kerékpározik szabadidejében.

A spanyol Juan Mata megszállott túrázó. A Manchester United támadója nem a tipikus futballistát testesíti meg, szabadidejében a futballcsukát túracipőre cseréli. „Ez nálunk családi hagyomány. Már kiskoromban is arra vágytam, hogy felfedezzem a világot, ezért a nővéremmel gyakran vágtunk neki a természetnek, és ez most sincs másképpen. Sokat túrázom a barátaimmal, így jártuk be Európát és az Egyesült Államok nyugati partvidékét is, de sohasem felejtem el a görög szigeteknél tett utamat sem” – mesélte a rendívül sokoldalú játékos, aki természetesen a vízi sportokat sem veti meg. Bár a mérkőzésekkel teletűzdelt hétköznapokon nincs lehetősége a hosszabb kiruccanásokra, a Manchestertől 93 kilométerre fekvő Yorkba szívesen jár kirándulni.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en
Az előírt napon nincs mese, edzeni kell! – Bátyai Évának a futóverseny a fesztivál
Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.