Ismét gyilkolt a hőség a Grand Canyonban

Vélhetően a 46 Celsius-fokos hőség következtében lett rosszul és vesztette életét egy kiránduló. A helyi hatóságok figyelmeztetnek, hogy mindenki fokozott elővigyázatossággal induljon útnak.

Tragikusan ért véget az 53 éves Michelle Meder hétvégi kirándulása a Grand Canyonban (hasonló esetről már tavaly is beszámoltunk). Az ohiói hölgy többnapos túrán vett részt amikor június 20-án, vasárnap a melegtől rosszul lett.

„Nem érezte jól magát. Szédelgett a melegtől, később elájult. A helyi vadőröktől egy nappal később azt a jelentést kaptuk, hogy sajnos elhunyt. Az eddigi jelek alapján az esetet az extrém hőség okozta” – áll a Grand Canyon Nemzeti Park abcnews.go.com weboldalnak eljuttatott közleményében.

Michelle Meder túrája a Grand Canyon Phantom Ranch részén vezetett, ahol akkortájt 115 Fahrenheit-fokot mértek, ami 46 Celsius-foknak felel meg.

Hogy mi történt pontosan, még mindig zajlanak a vizsgálatok, de a feltételezések szerint a kíméletlen időjárás mindenképp szerepet játszott a sajnálatos esetben.

„A Grand Canyon Nemzeti Park vadőrei figyelmeztetnek minden túrázót, hogy készüljenek fel alaposan a hőségre, ráadásul a következő napokban még melegebb lesz. A nyáron nem ritka, hogy a kanyon egyes részein negyvenkilenc Celsius-fokot mérnek árnyékban, a túrát ezért délelőtt tíz és délután négy óra között nem javasoljuk senkinek. A legtöbb segítségkérés ezekben az órákban érkezik hozzánk. Mindenki vigyázzon magára!” – zárul a közlemény.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.