Két puma követte a kisbabás családot

Az Egyesült Államok területén túrázott egy fiatal házaspár, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy puma követi őket. Később egy másik is feltűnt, de mielőtt probléma lehetett volna, megérkezett a segítség.

Élete legijesztőbb túráját élte át Will és Rylea Sadler, amikor 11 hónapos kisbabájukkal otthonuk környékén kirándulni mentek. Az erdőben egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy nincsenek egyedül.

„Megragadtam Will karját, és odasúgtam neki, hogy valami követ minket – mesélte Rylea Sadler a 23abc televíziós csatorna hírműsorának. – Hallottam, ahogyan lépdel mögöttünk. Megfordultunk, és láttuk, hogy egy hatalmas puma az, öt-hat méterre lehetett tőlünk. Próbáltunk a lehető legcsendesebbek maradni, és eltávolodni tőle, de nem ment könnyen.”

A pár teljesen bepánikolt, és helyzetet csak tovább rontotta, hogy egy idő után a férfi hátára erősített kisbabát nem lehetett elcsendesíteni, elkezdett vigasztalhatatlanul sírni.

„Óriási puma volt, a feje akkora mint egy futball-labda, a teste pedig izmos – emlékezett vissza Will Sadler. – Amikor elértünk egy mezőt és még mindig utánunk jött, felhívtuk a 911-et. Ez kicsit megnyugtatott, de nem sokat segített, mivel a kisbabánk folyamatosan ordított, ráadásul észrevettünk egy másik pumát is a közelben. Az elsőnél valamivel kisebbnek, de legalább annyira veszélyesnek tűnt.”

Az emberek és a pumák találkozása az Egyesült Államokban gyakori, szakértők szerint a legjobb, amit ilyenkor az ember tehet, ha nyugodt marad. Nem szabad elszaladni, hátat fordítani az állatnak, szakértők szerint jobbak az összecsapás elkerülésének esélyei, ha az ember szemkontaktust tart az állattal, és tudatosítja benne, hogy látja. A támadások ezzel jórészt elkerülhetőek, ezt igazolja, hogy Colorado államban az 1990-es évek óta mindössze 25 pumatámadást tartanak nyilván.

Szerencsére a bajban lévő család is tudta, mit kell tenni.

„Botokat és köveket kaptunk fel a földről, és elkezdtünk a pumák felé hadonászni – folytatta Will Sadler. – Tudtuk, hogy egy helikopteres mentőcsapat is útnak indult, így nem kell a végtelenségig kitartanunk, ráadásul a mezőn a gép is kényelmesen le tudott szállni. A pumák szerencsére nem támadtak ránk, így amikor a segítség megérkezett, sértetlenül elhagytuk a helyszínt. A túrázással nem hagyunk fel, de a jövőben sokkal óvatosabbak leszünk. Medvespray mindenképp lesz nálunk.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.