Mobillal lesz teljesíthető a Téli Margita

A Gödöllőről rajtoló teljesítménytúra szervezői nem tudják a hagyományos módon megtartani a túrát, ezért a Geogo alkalmazás használatával március végéig adnak lehetőséget a teljesítésre.

Miután Gulyás Gergely Miniszerelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy a kormány március 1-jéig meghosszabbítja a járványügyi korlátozásokat, a februárra tervezett teljesítménytúrák szervezői is kénytelenek halasztani vagy törölni rendezvényeiket. A Téli Margitát szervező Margita 344,2 Turisztikai és Sport Egyesület azonban egy harmadik megoldást választott: február 6-ára kiírt teljesítménytúrájukat ha szervezett körülmények között nem is, de egyénileg bárki teljesítheti a Geogo mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

„Sajnáljuk, hogy nem tudjuk a hagyományos módon megrendezni a túrát, ennek egyértelműen a vírushelyzet az oka – mondta megkeresésünkre Pálffy Tibor, az egyesület elnöke. – Az elhalasztásban nem gondolkodtunk, a túra neve Téli Margita, márciusban pedig ugyan előfordulhat, de azért ritka a hó. A Geogóban a tervek szerint február hatodikától lesz elérhető a túra, az indulók kiválaszthatják a megfelelő távot, és az alkalmazással igazolhatják a teljesítést. Oklevelet is mindenki letölthet saját magának.”

A Geogo webes alkalmazást más túraszervezők is előszeretettel használják. oldalunkon Marosi Bence, a Groove Trails egyik alapítója magyarázta el röviden a működését, de a Geogo weboldalán is megtalálhatunk minden szükséges részletet.

A Téli Margitát az alkalmazás segítségével mindenki szabadon választott időpontban, március 31-ig teljesítheti, az indulás ingyenes.

Pálffy Tibor kérdésünkre beszélt arról is, hogy a koronavírus-járvány nekik is rengeteg nehézséget okoz.

„Egyesületünk pályázatokból és teljesítménytúrák szervezéséből tartja el magát. Tavaly a nyolc teljesítménytúránkból összesen hármat tudtunk megtartani. Reménykedünk benne, hogy márciustól tartósan javul a helyzet. Májusban száz kilométeres kerékpáros teljesítménytúránk lesz, június közepén tartjuk a következő nagyobb gyalogosat. Bízunk benne, hogy ezeken már lehetnek nevezők.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.