Teljesítménytúrázók, türelem!

Védettségi igazolvánnyal már egyre több mindent vehetnek igénybe a természetjárók is, de ahhoz, hogy a megszokott módon teljesítménytúrákra lehessen menni, még várni kell egy kicsit.

A védettségi igazolvány a túrázókat is segíti, ennek birtokában védett ismerőseinkkel és a velünk egy háztartásban élő kiskorúakkal újból ellátogathatunk olyan szabadidős létesítményekbe, mint az állatkertek és a vadasparkok, valamint immár turisztikai célból is igénybe vehetjük a szálláshelyek szolgáltatásait.

A nem versenyszerűen sportolók számára szervezett szabadidős sportrendezvények szervezésére ugyanakkor a 2021. május elsejétől hatályos 194/2021. (IV.26) kormányrendelet nem tér ki. A Magyar Természetjáró Szövetség hivatalos álláspontja szerint

a szabadidős sportrendezvények, azaz teljesítménytúrák szervezése továbbra sincs engedélyezve.

Túrázni az éjfél és a reggel 5 órás kijárási korlátozás betartásával egyénileg eddig is lehetett, és ezentúl sincsen akadálya, ahogyan a velünk egy háztartásban élők is elkísérhetnek létszámkorlát és maszkviselési kötelezettség nélkül. Magánszemélyként lehetőségünk van továbbá arra, hogy 10 fős gyalogtúrát szervezzünk.

Reményt adhat ugyanakkor a teljesítménytúrák szervezőinek és a szervezett körülmények között kirándulni vágyóknak, hogy a beoltottak száma folyamatosan emelkedik. Jelenleg több mint 4.4 millióan kapták meg Magyarországon legalább az egyik oltást, a következő cél az 5 milliós határ átlépése. A becslések szerint erre várhatóan május végén kerülhet sor, és a természetjárók számára is bizakodásra adhat okot, hogy Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése szerint a mérföldkő meghaladása után a korlátozások nagy része megszűnik.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.