Túrázással védekeznek a koronavírus ellen

Hongkongban a szabadidős sportolásban látják a járvány elkerülésének egyik lehetséges módját, a megoldásnak azonban vannak hátulütői is.

Mintegy háromezren haltak már meg a Kínából induló koronavírus-járványban, nem meglepő, hogy a megbetegedés ellen mindenki igyekszik a lehető leghatásosabban védekezni. Hongkongban az egészséges életmódban hisznek, aminek a része a szabadidős sportolás, többek között a túrázás. Utóbbit rendkívül komolyan veszik, egy helyi blogger fotója szerint a népszerű turistautakon tömött sorokban haladnak az emberek.

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy a kormány utasítását követve a helyiek feltűnően kerülik a népszerű tömegközlekedési csomópontokat a városokban, hogy minél kisebbre csökkentsék a fertőzés lehetséges esélyét. Az intézkedés elérte a célját, a városokban alig látni embert az utcán, ugyanakkor a természetben, úgy tűnik, már korántsem érzi ennyire veszélyezve magát a lakosság.

A koronavírus veszélye miatt Hongkongban minél hamarabb igyekeznek összegyűjteni a szemetet a népszerű túraösvényekről – Fotó: hongkongfp.com

Csupasport-magazin: Bringázás a Dráva mentén

Olaszországban kezdődik, Horvátországban végződik, de a leghosszabb szakasza Ausztriában vezet a Dráva-menti kerékpárútnak. Családoknak ideális a nyárra – mit kell tudni a túráról?

Erről, és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

A hongkongiak új hobbija a hírek szerint a sportáruházak forgalmát is fellendítette, várakozáson felüli mértékben növekedni kezdett a túrafelszerelések, különösen a túrahátizsákok értékesítése. Bármennyire is örvendetes, hogy a hongkongiak egyre nagyobb része nyit az egészséges életvitel felé, a természetre nincs jó hatással a megnövekedett forgalom. Az erdőkben rengeteg szemét halmozódott fel, eldobált műanyag palackok, cigarettás dobozok és szájmaszkok hevernek mindenfelé az ösvényeken.

Önkéntesek takarítják fel a megnövekedett szemétmennyiséget – Fotó: hongkongfp.com

A takarítást jellemzően védőfelszerelésbe öltözött önkéntesek végzik, miközben egyre inkább próbálják felhívni a túrázók figyelmét, hogy mindenki gondoskodjon saját szemetének megfelelő elhelyezéséről. Mert abban ugyan nincsen vita, hogy a koronavírust az egészséges szervezet könnyebben legyőzi, szervezetünk megedzése mellett azonban nem kellene tönkretenni a természetet.

(Nyitókép: https://www.instagram.com/surrealhk/)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.