Túrázott, és szemetet szedett a focicsapat

Az angol sokadosztályú Hodnet FC futballistái csaknem hét órát töltöttek a természetben, és szedtek össze ezalatt harminczsáknyi szemetet.

Ritka módját választotta a csapatépítésnek az amatőr futballistákból álló Hodnet FC. Az angol klub nemrég bejárta a falu környékét, és megtisztította a szeméttől. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy

30 zsák hulladékot sikerült összegyűjteni.

„Hodnet környékén kezdtük a munkát délelőtt fél tizenegykor, és körülbelül két óra alatt végeztünk a faluban – nyilatkozta Matt Allen, a Hodnet FC menedzsere a shropshirestar.com oldalnak. – Hat futballista és a klub titkára mellett velünk tartott Shropshire megye tanácsosa is, aki saját autóját ajánlotta fel a szemét elszállítására. Hamar kiderült azonban, hogy nem lesz elég. Jobban haladtunk, több zsákot szedtünk tele, mint vártuk. Csatlakozott hozzánk egy másik autó, amelynek segítségével még tüzetesebben bejártuk a környéket. Este hat órára végeztünk, leadtuk a harminc zsák szemetet egy hulladékudvarban. Azt mondták, a nagy részét újrahasznosítják.”

A szemeteszsákok a klub egyik szponzorához kerültek, amely cserébe 900 fontot fizetett.

A pénzt a Hodnet FC pályájának fejlesztésére fordítják, egy konténert vesznek, amelyben irodát és öltözőt alakítanak ki.

„A helyi lakosok maximálisan támogatják a csapatot, bárki meglátott minket szemetet szedni, dudált és intett. A helyi közösség szempontjából is fontos, hogy példát mutassunk az embereknek. Büszke vagyok, amiért a nyári pihenő alatt is több futballista támogatta az akciót.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.