Amikor a természet szereti a szörfösöket

Nem gyakori, hogy váratlan ajándékot kapnak az extrém sportolók a természettől, de mint ezen a videón is látszik, a kaliforniai szörfösökkel azért néha előfordul.

Bizonyos tengerparti helyeken, ahol a városnak folyója is van, a dagály és a hullámok együttes hatása révén átmeneti homokperem alakulhat ki, amely meggátolja a folyó tengerbe ömlését.

Ilyenkor a folyó szintje fokozatosan emelkedni kezd, egy idő után áttöri az átmeneti gátat, és újra elkezd a tengerbe folyni; de az is megesik, hogy a szörfösök segítik a víztömeg elindulását azzal, hogy ásnak egy kis árkot a folyó és a tenger között.

Ennek hatására el is indul a víz, az átmeneti meder pedig egyre szélesedik, ezáltal a víz – mint egy zúgó – egyre gyorsabban és egyre nagyobb tömegben folyik a tengerbe, amelyen ideig-óráig remekül lehet szörfözni, amíg el nem csendesedik a vízfolyás.

Íme egy videó az eseményről, azt azonban fontos hozzátenni, hogy bár jópofának tűnhet az amerikai srácok lazasága, hatóságilag nincs engedélyezve, amit csinálnak.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.