Mikor Mary Poppins meséje valósággá válik

Aki gyerekkorában olvasta vagy látta Mary Poppins történetét, bizonyára elgondolkozott azon, tényleg lehetséges-e esernyővel repülni. Nos, van, aki ki is próbálta.

Az amerikai profi síelő és bázisugró Erik Roner valahol Dél-Kaliforniában a végső nagy válaszokat kergetve úgy gondolta, ellenőrzi, vajon fizikailag van-e alapja Mary Poppins történetének.

Persze azért nem pontosan olyan esernyővel akarta kipróbálni a repülést, mint amilyet a Maryt – Oscar-díjat érdemlően – alakító Julie Andrews használ az 1964-es filmnek ebben a jelenetében.

Kicsit azért körülményesebb volt a kísérlet: felvitette magát egy hőlégballonnal, amelyről a mesebelinél lényegesen masszívabb ernyővel lecsatolt, és néhány perc múlva választ kapott minden kérdésére, amikor a textil a sebességtől leszakadt a fémvázról.

Izgulni azért nem kellett, Roner hátán volt ejtőernyő, amit azonnal ki is nyitott, és biztonságban leérkezett a földre.

A Mary Poppins 1.0 projekt tehát sikertelen volt, ki tudja, talán a történetben a dadus olyan anyagból készült és olyan technikával összerakott, speciális esernyőt használt, amely messze megelőzte a korát. Vagy az is lehet, hogy csak mese az egész.

 

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.