Július 10-én Balaton-átevezés!

A nyár egyik legnagyobb szabadidősport-eseménye a Balaton nyugati medencéjéből a keletibe költözött, így a résztvevőknek az idén már a Zamárdi–Tihany–Zamárdi útvonalat kell teljesíteniük.

Az idei Red Bull Balaton-átevezésen a tó déli partjáról indulva Tihanyig és vissza nyolc kilométert teljesítenek a résztvevők. Az esemény egyre növekvő népszerűségét mutatja, hogy tavaly egy héttel a verseny előtt a szervezőknek le kellett zárniuk a nevezést. Éppen az óriási érdeklődés miatt költözött a rendezvény Fonyódról a jóval nagyobb területű Zamárdi Szabadstrandra.

„Két héttel az esemény előtt háromezer-hatszáz nevezésnél jártunk, ez bizonyítja, hogy az elmúlt években a Balaton-átevezés nagyon erős márkává vált mint a nyár egyik legjelentősebb szabadidősport-eseménye – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke. – A Hazai Vizeken sorozatunk az idén nyolc egynapos vízitúraversenyből, két átevezésből és két nagyszabású SUP-eseményből áll. A zászlóshajó azonban egyértelműen a Red Bull Balaton-átevezés. A rendezvény nemcsak a sporttal, a mozgással, a teljesítménnyel és az egészséges életmóddal hozható összefüggésbe, hiszen a buli, a hangulat és a társaság miatt is érdemes eljönni ide. Az átevezésen részt venni nemcsak egy hétvégi nyári program, hanem maga a balatoni életérzés is.”

Az esemény illeszkedik Zamárdi programkínálatába is, amelyben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a sportos tematikájú tömegrendezvények. Ezt a Balaton-parti település polgármestere is megerősítette.

„Bár hozzászoktunk a nagy rendezvényekhez és a tömeghez, ez az esemény mégis más. Bízunk benne, hogy jó házigazdák leszünk, a jövőben pedig szeretnénk sporthétvégévé bővíteni ezt a – most még – egynapos eseményt ” – mondta Csákovics Gyula.

A szervezők ígérik, a rendezvény szintet lép, köszönhetően az új névadó főtámogatónak. Újdonság, hogy egy vízen ringó katamaránon délelőtt 10 és 14 óra között három magyar könnyűzenei együttes, a Halott Pénz, a Margaret Island és a Wellhello felváltva ad koncertet.

Az átevezésen rajhoz állnak a sportág klasszisai, olimpiai és világbajnokok, mint például Dombi Rudolf, Storcz Botond, Szabó Gabriella és Tóth Dávid, valamint sztárvendégként Molnár Andi versenytáncos, Nagy Adri énekes és Eke Angéla Junior Prima-díjas színész.

 

Fotó: Shutterstock

 

„Dunai lány vagyok, Vácon nőttem fel, ahol hatalmas a kajak-kenu élet, mégis leginkább a SUP rajongója lettem. A barátommal tavaly rengeteget álltunk a deszkán a Balatonon, de az még nem dőlt el, hogy az átevezésen egyedül vagy egy párosegység tagjaként leszek-e ott” – mondta Eke Angéla.

A nyolc kilométeres Zamárdi–Tihany–Zamárdi távnak bárki bármilyen kézzel hajtott vízisport-eszközzel nekivághat, egyedül, párban vagy többfős csapatban. Szintén újdonság, hogy az idén először az esemény minden résztvevője érmet kap a célban.

Nevezni július 4-ig lehet a balatonatevezes.hu oldalon.

Címlapfotó: Varga György/MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán
Végig azt hallgatta, hogy a negyedik helyen halad, ám magabiztosan győzött a VTM-en

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.