Országos bajnok lett a norvég hercegnő!

A norvég királyi családhoz mindig is közel állt a sport. Nem szakít a hagyományokkal a trónörökös Ingrid Alexandra sem, aki a hét végén junior országos bajokságot nyert a Jaerenben rendezett szörfversenyen.

Junior országos szörfbajnok lett Norvégiában Ingrid Alexandra hercegnő – számolt be róla több norvég lap mellett a madridi As, és az információt a királyi család is megerősítette.

A hírek szerint a szülei, Haakon koronaherceg és Mette-Marit hercegné is a helyszínen szurkolt neki, akárcsak testvére, Sverre Magnus. Büszkék lehettek rá, a hercegnő 12.83 ponttal nyert az ország déli részén, Jaerenben rendezett versenyen.

Érdekesség, hogy Norvégiában először rendeztek versenyt külön nőknek a junior kategóriában, vagyis a hétvégi győzelem duplán történelminek tekinthető.

Ingrid Alexandra szülei egyébként szintén gyakran szörföznek, sűrűn járnak Spanyolországba is, és 2017-ben a király család nyitotta meg az Európa-bajnokságot. Alighanem innen a trónörökös szenvedélye.

Ingrid Alexandra hercegnő

Mellesleg a norvég királyi család elég sikeres a sportban, V. Olaf király konkrétan olimpiai bajnok lett vitorlázásban az 1928-as amszterdami játékokon, V. Harald király pedig amellett, hogy három olimpián indult (1964, 1968, 1972), világ-és Európa-bajnok lett ugyanebben a sportágban.

Ingrid Alexandra januárban lesz tizenhét éves, és bár kevesen gondolnák a törékeny hercegnőről, hogy rajong a veszélyes sportokért, az ő esetében ez a helyzet. Ugyanis amellett, hogy imád szörfözni (és jól is csinálja), a síelést és a kick-boxot is imádja.

Ha pedig trónra kerül, akkor az ország második női uralkodója lesz a 15. századi Margit királynő után.

Ingrid Alexandra, amikor nem sportol

(Fotók: AFP. A felső kép illusztráció.)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.