Biztonságos síturizmus az osztrákoknál

A tiroli munkaügyi kamara vezetője a helyieket támogatná a téli szezonban, míg Sebastian Kurz kancellár számít a külföldről érkezőkre is, s jelezte, a szigorú előírások a megelőzést segítik.

Már a téli szezonra készülnek az osztrák síparadicsomok, munkájukat azonban nehezíti, hogy a koronavírus-járvány miatt továbbra is sok a bizonytalanság. A Krone című lap beszámolója szerint van olyan tiroli felvonóüzemeltető, amely legszívesebben zárva maradna – elképzelésével máris magára haragította a helyi szálloda- és étterem-tulajdonosokat. Az ügy még nem zárult le.

Eközben Erwin Zangerl, a tiroli munkaügyi kamara első embere felpörgetné a turizmust, elsősorban a helybelieket támogatná, hogy megtöltsék a sípályákat. Elképzelését arra alapozza, hogy inkább az osztrák síelni vágyókat kell támogatni, mint hogy az üresen álló hotelekbe és vendéglátó egységekbe pumpálják a pénzt.

A kormányzat viszont a helyiek mellett a külföldieket is szívesen látná a síparadicsomokban.

„Biztonságban lesznek a turisták Ausztriában a közelgő téli turisztikai szezonban a koronavírus-járvány ellenére” – nyilatkozta Sebastian Kurz osztrák kancellár a Bild című német napilapnak, szavait az MTI idézte.

„Úgy szervezzük meg a téli turizmust Ausztriában, hogy biztonságos legyen” – jelentette ki az osztrák kancellár, utalva arra, hogy mindent az egészségmegőrzésnek kell alárendelni.

 

A helyiek előnyt élveznének Ausztriában a téli szezonban

 

Az utazási figyelmeztetéseket kihívásnak nevezte Sebastian Kurz. A fertőzöttek számának megugrása miatt ugyanis több ország figyelmeztetést adott ki Bécsre és más osztrák régiókra, amely aggályokat vetett fel Ausztria kulcsfontosságú turisztikai ágazatával kapcsolatban.

Az osztrák kormány szigorú maszkviselési kötelezettséget írt elő, és korlátozta a magán-összejöveteleket.

Annak ellenére, hogy a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen márciusban kialakult járványgócban rengeteg turista elkapta a koronavírust, Sebastian Kurz máshol látja a fertőzésveszélyt. Mint mondta, a bulikon, esküvőkön és családi ünnepeken magasabb, mint a sípályákon vagy a szabadban. Ischglben is az emberek többsége a sípályáktól távoli mulatságokon fertőződött meg.

Az osztrák kormány egyébként szeptember végén a következő téli szezonra betiltotta a bulizást a sípályáknál, és tíz főre korlátozta a magánrendezvények résztvevőinek létszámát.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.