Kalandra fel: menő mászóbirodalmak

Öt kiváló terepet ajánlunk annak, aki nem akar a világ másik végébe utazni némi adrenalinfröccsért.

Nem kell a világ másik végébe utaznia annak, aki némi adrenalinfröccsre vágyik. Ausztria ugyanis számos remekül felszerelt szabadtéri mászóparkkal csábítja a kalandvágyókat.

Közös vonásuk, hogy a kezdők és a gyakorlottak is megtalálhatják a nekik megfelelő pályát.

Az oe24.at oldal segítségével összegyűjtöttük az öt legmenőbb osztrák mászóbirodalmat.

STUNT.AT Adrenalinpark, Graz

A mászópark a használaton kívüli Nittner katonai repülőtér területén van, és egyedülálló kilátást nyújt a grazi reptérre. Miközben a szomszédban repülőgépek és helikopterek emelkednek fel, a vállalkozó kedvű mászók négy különböző pályán tehetik próbára a tudásukat. Előre bejelentkezniük csupán a legalább tízfős csoportoknak kell, vagyis nyitvatartási időben bármikor, előzetes jelentkezés nélkül is „kalandozhatunk” a parkban.

Outdoorprofi, Fulpmes, Tirol

Biztos, egyúttal önálló mászáslehetőséggel kecsegtet a park, amely tizenhárom, különböző nehézségi fokozatú pályán csaknem 130 feladatot tartogat. Kezdőket és profikat is szívesen látnak, a no limit kártya pedig biztosíték arra, hogy a sportkedvelők egész nap hódolhatnak szenvedélyüknek. Az Innsbruck melletti park arra is jó, hogy gasztronómiai élményekkel gazdagodjunk, az étterem és a sörkert gondoskodik erről.

Az Innsbruck melletti Fulpmes igazi kirándulóparadicsom (Fotó: AFP)

Kletterpark Donauinsel, Bécs

A Duna-szigeten lévő mászóbirodalom Ausztria legbiztonságosabb parkjai közé tartozik, és főleg a családoknak nyújt sokszínű programot. A mászás mellett további elfoglaltságok is szerepelnek a kínálatában. A gyerekek nemcsak mászhatnak, hanem biciklizhetnek, sőt játékos feladatokat is űzhetnek, miközben a szülők a magasban próbálnak boldogulni.

Hochseilklettergarten & Outdoor Escape, Gänsehäufelbad, Bécs

A gänsehäufeli strand drótkötélpályája 2007-ben nyitotta meg a kapuit, tíz pályával várja az odalátogatókat, emellett hetvenkilenc feladattal, huszonhat kötélcsúszdával csábítja a vendégeket. Azok, akik nem szeretnék a határaikat feszegetni, és inkább a földön maradnának, szabadulós játékkal tölthetik a szabadidejüket.

AREA47, Ötztal, Tirol

Nemcsak leküzdendő szabadtéri drótkötélpályával, hanem óriási szabadidőparkkal várja a sportolni és mozogni vágyókat. Vízi és szárazföldi programok, beltéri motokrossz dobogtathatja meg az adrenalinra vágyók szívét. Emellett a park BBQ-éttermet is üzemeltet, ahol érdemes megkóstolni a különböző steakeket.

Ötztal vízi és szárazföldi programokkal várja a látogatókat (Fotók: AFP)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.