Verseny helyett teszt Bécstől délre

A bécsi maratoni szervezői nem tétlenkednek, igaz, eredeti szándékuktól eltérően ezúttal „csak” a szabadidős sportolóknak kedveztek.

Egy pillanatra sem tétlenkednek a bécsi maratoni (Vienna City Marathon) szervezői. Pedig lett volna ok azt gondolni, hogy kényszerszünetre vonulnak, amikor kiderült, a koronavírus-járvány miatt az idén elmarad a nagy nemzetközi megméretés (sőt a jövő áprilisra „elhalasztott” futóversenyt tovább tolták 2021. szeptember 12-re).

A rendezvény fáradhatatlan szervezői és lelkes munkatársai nem hagyták magukra a futás szerelmeseit. Ebben a nehéz időszakban is, amikor a Covid–19 miatt hétről hétre, sőt napról napra változnak (napjainkban inkább szigorodnak) a korlátozó intézkedések, igyekeznek a sportolni vágyók kedvében járni.

Legutóbb időt, pénzt és energiát sem sajnálva Bécstől délre, az Anningernél jelöltek ki egy új útvonalat a futóknak.

Az erdős, emelkedős helyszínen sárga táblákat helyeztek ki, amelyeken fekete nyilak jelzik a haladás irányát. Na persze nem minden szándék nélkül tették, elvégre úgy tervezték, hogy november 15-én terepfutóversenyt rendeznek ott.

Mivel előtte már tudvalevő volt, hogy az osztrák kormányzat tovább korlátozná a kijárást, így is lassítva a fertőzés terjedését, a szervezők ezt a megméretést is „elengedték”, mondván: egyetlen résztvevőnek sem szeretnék kockára tenni az egészségét.

Arra buzdítják azonban a futókat és a túrázni, kirándulni vágyókat, hogy egyénileg, az egészségügyi előírások (távolságtartás, higiénia) betartásával tegyék próbára magukat az útvonalon. Most, hogy ismét egyre többen kényszerülnek a négy fal közé, érdemes minden olyat kipróbálni, amely segít kicsit elfelejteni a mindennapok megpróbáltatásait. És még a levegő is jó.

A 14 kilométeres útvonal kezdő- és végpontja az éttermet és golfpályát üzemeltető, emellett szállást is nyújtó Gut Richardhofnál van (Bécstől majdnem 30 kilométerre, délre). A VCM munkatársai világhálóra feltöltött fényképekkel segítik a tájékozódást arra az esetre, ha valamelyik táblának időközben nyoma veszett volna.

Érdemes a terület felfedezését amolyan próbának felfogni – hátha egyszer csakugyan megrendezhetik az Anninger Trailt.

(Fotó: AFP)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.