Javában tart a virtuális világverseny

Idén nyolc profi csapat részvételével rendezik meg a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb kerékpáros alkalmazásának körversenyét, a Tour de Zwiftet. A legkitartóbbak jutalma egy Zwift-csomag.

Semmi meglepő nincs abban, hogy 2020-ban is megtartják a hagyományos országúti kerékpáros körversenyeket (Tour de France, Giro d’Italia, Vuelta), arra viszont már többen felkapjuk a fejünket, hogy az egyre népszerűbb kerékpárosszoftver, a Zwift újra versenyt hirdetett, nem is akármilyet! Aki sikeresen végigbrusztolja a hét szakaszból álló virtuális versenysorozatot, jutalmul mutatós Zwift-csomagot kap ajándékba.

A nagy hajtás a január 12-i, londoni futammal kezdődött, és a február 8-i Yorkshire-versennyel zárul.

A vállalkozó kedvű hobbi és profi kerékpárosok csoportos futamokon vehetnek részt, a nők pedig külön kategóriában versenyezhetnek. Képességünknek megfelelően választhatunk A, B, C vagy D nehézségi fokozatú futamok közül is, és indulhatunk rövid- és hosszú távú viadalokon.

Minden szakasz teljesítését követően pontokat kapunk, s aki végigmegy mind a hét szakaszon, elnyeri a 2020-as Zwift világbajnoki címért járó csomagot.

Hogy mennyire komoly a verseny, mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2018-ban az ötezer fős mezőnyben egy új-zélandi lány vívta ki a jogot görgőzéssel, hogy tagja legyen a CANYON-SRAM női world tour profi csapatának. A virtuális térben aratott győzelem jutalma profi szerződés lett, immáron valódi kerékpáron.

Idén nyolc ismert férfi- és női csapat versenyez a vb-címért, a CANYON//SRAM, a TWENTY-20, a Vitus, a Canyon p/b Soreen, a Ribble-Weldtite, a SEG Racing, az NTT U23 és a Hagens Berman Axeon. A profi kerékpárosok mellett a legjobb amatőr versenyzők is részt vesznek a küzdelemben.

 

A virtuális verseny akár otthonunkban is lejátszható. Fotók: AFP

 

Aki csak nézőként szeretné élvezni a profik és az amatőrök versengését, az applikáció honlapján élőben követheti az eseményeket. A stúdióban az e-sport-közvetítésekből ismert sztárriporter, OJ Borg és a korábbi profi versenyző, Hannah Walker gondoskodik róla, hogy minden olyan legyen, mintha valódi futamokat néznénk.

Idén először nemcsak a kerékpározás, hanem a futás szerelmeseinek is rendeznek Zwift-versenyt. Ha kitartóak és mindenre elszántak vagyunk, két virtuális valóságban is nyerhetünk vb-címet, és persze a győzelemért járó csomagot.

Aki pedig valami miatt lekéste a futamokat, február 16-ig pótolhatja lemaradását, a 2020-as virtuális vb ugyanis akkor zárul, hogy aztán végre a való világ versenyeire összpontosíthassunk.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.