Hat motivációs tipp téli edzéshez

Hideg van, későn kel a nap, korán sötétedik, esik az eső, esik a hó. Télen ezek a kifogások vetődnek fel a legtöbbször, hogy miért ne menjünk edzeni. Jöjjön néhány motivációs tipp, amely kedvet ad, hogy elhagyjuk a jó meleg szobát.

Kapcsold ki a szundi gombot!

Mindenki ismeri az okostelefonok szundi gombját, amely az első ébresztő után újra és újra figyelmeztet. Kapcsold ki ezt a funkciót a telefonodon, a készüléket pedig helyezd minél távolabbra, így mindenképpen ki kell kelned az ágyból az első csörgésre.

Készíts edzésnaplót!

Tervezd meg az edzéseidet, írd be a naptáradba, mikor mit edzettél, melyik nap mit szeretnél csinálni. Tervezz be olyan napot is, amikor barátokkal sportolsz. Mégiscsak kellemetlen, amikor egy havernak azt mondod, bocs, most nincs kedvem edzeni.

Változtass az edzésprogramodon!

Télen a sötét, borús napokon az is monotonná válik, ha ugyanazt a mozgásformát űzöd nap mint nap. Iktass be új edzéseket, és jobb lesz a hangulatod.

Egyél egészségesen!

Télen se ess bűnbe! Ebben az évszakban jobban esik otthon ülve, begubózva, egy tányér sütit majszolva a tévét nézni, mint egy salátát lenyomni edzés után. Az étkezésre azonban nagy gondot kell fordítani. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és olyan egészséges ételeket, amelyek energiát adnak az edzéshez.

Élvezd a szezonális sportokat!

Sílécet, hódeszkát, korcsolyát elő, és irány ki a szabadba! Használd ki, hogy ezeket a téli hobbikat sportként is űzheted. Ráadásul barátokkal szórakozva észre sem veszi az ember, hogy legalább annyi kalóriát éget, mintha egyedül emelgetné a súlyokat a konditeremben.

Nevezz be egy versenyre!

Nézd meg a versenynaptárt, és nevezz be egy neked tetsző versenyre. Teljesen mindegy, hogy ez a verseny télen vagy tavasszal lesz, az a lényeg, hogy mozgásra kényszerítsen. Ha meg befizetetted a nevezési díjat, úgyse engedheted meg magadnak, hogy ne készülj fel.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.