Az idén is kétnapos lesz a Felvidéki Vágta

Idén is kétnapos lesz és számos kísérőrendezvénnyel bővül a Felvidéki Vágta, a Nemzeti Vágta szlovákiai előfutama, amelyet már negyedszer rendeznek meg – közölték a rendezvény szervezői dunaszerdahelyi sajtótájékoztatójukon csütörtökön.
A Felvidéki Vágtára 12 település nevezhet lovast, közülük több már ismert, de a névsor még nem végleges, a nevezéseket május végéig várják. A jelentkezés részletes feltételei a www.felvidekivagta.sk címen érhetőek el.
A Felvidéki Vágtáról annak első három helyezettje és alanyi jogon a vendéglátó Dunaszerdahely lovasa jut tovább a budapesti Nemzeti Vágtára.
A Felvidéki Vágtán a tavalyihoz hasonlóan Overdose munkalovasa, Osztényi Zoltán képviseli majd Dunaszerdahelyt, azt, hogy milyen lovon, az a hét végéig dől el – mondta Mikóczy Zoltán, a dunaszerdahelyi csapat vezetője. A csallóköziek célkitűzése, hogy legalább a középfutamig eljussanak.
„Fontos, hogy a Csallóköz szívében, a helyi magyarság központjában valósul meg ez a rendezvény” – mutatott rá Hájos Zoltán, vendéglátó Dunaszerdahely polgármestere a rendezvény jelentőségére.
Hangsúlyozta: a Felvidéki Vágta amellett, hogy tisztelgés őseink előtt az összetartozásról és az egészséges patriotizmusról is szól, az elmúlt éveknek pedig olyan hozadéka is van, hogy
a fiatalok közül is egyre többen kezdtek foglalkozni a lovaglással.
A Felvidéki Vágtán az előző években megszokottá vált kísérőrendezvények várják a látogatókat, köztük különböző lovas attrakciók, koncertek, íjászbemutató, kézműves vásár, gyerekprogramok és egy honfoglaláskori csatabemutató is. A zenei programok közül Bóna Erzsébet, a rendezvény főszervezője Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettjét, a Marica grófnőt, az Alma együttes és a Thomas Anders and the Modern Talking Band koncertjeit emelte ki.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.