Sztarenki Dóra is átússza a Dunát

Egyebek mellett a Mellékhatás című sorozatból is ismert Sztarenki Dóra amellett, hogy az idei Budapest Urban Games arca, arra is vállalkozott, hogy több száz résztvevővel együtt átússza a Dunát – mellúszásban.

Augusztus 29-én, szombaton ismét sportoló, úszó, futó, jógázó emberek lepik el a fővárost, ekkor rendezik meg ugyanis a Budapest Urban Gamest, amelynek legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye ezúttal is a negyedik alkalommal sorra kerülő Duna-átúszás lesz.

Hatszázan vállalkoztak, hogy teljesítik a Szabadság híd pesti hídfője és a Műegyetem rakpart közötti 460 méteres távot, köztük Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó és Sztarenki Dóra színésznő, aki a BUG 2020 arca, egyúttal aktív résztvevője.

Az úszás mellett ugyanis jógázik is…

„Nagyon örülünk, hogy Sztarenki Dóra művésznő az idei rendezvény arca, elhivatottságát bizonyítja, hogy lelkesen készül, és úgy tudom, kedden is az uszodában edzett – mondta a Csupasportnak Tóth Diána, a BUG kommunikációs vezetője. – Az előző években Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó volt a rendezvény nagykövete, ezért is hatalmas megtiszteltetés, hogy a színésznő elvállalta a feladatot. Külön érdekesség, hogy mellúszásban vállalta a Duna átúszását, ami még nehezebbé teszi a feladatot. Este jógázni is fog, mert szereti és űzi is ezt a mozgásformát, továbbá kiemelten fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a rendezvényt, és sportolásra buzdítsa az embereket.”

 

Fotó: Budapest Urban Games

 

A rendezvény idejére a teljes hajóforgalmat leállítják, a pesti oldalon lezárják a rakpartot, a budai oldalon azonban zavartalan marad az autós közlekedés. A helyszínen nem lesz eredményhirdetés, az időeredményeket online lehet megnézni, de 20 órakor, a jóga után díjátadó záróbulit tartanak a Citadellán. A jóga egyébként a korábbi évekhez képest újdonságnak számít, és fontos kiemelni, hogy a BUG és a Járókelő városmegújító akciójának keretében egymillió forintból összesen nyolc fővárosi sportpályát újítottak fel.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.