Tippek a megfelelő regenerálódáshoz

Masszázsöv, henger, masszázsgolyó, kompressziós szárak: íme az Aptonia új és jól bevált termékei, a Decathlon szakértőjének írásában.

Az Aptonia márkanév fémjelzi a Decathlonon belül a triatlonsportot. Ez alatt a név alatt találjátok meg a hidratációt, az energiapótlást, a triatlonkiegészítőket és a masszázstermékeket. Utóbbiba nemcsak krémek és olajok, hanem különböző, önmasszázsra is alkalmas eszközök tartoznak. Nálam otthon már egy egész „kínzókamrányi” SMR-henger, stick, labda és minden egyéb sorakozik a polcon. Most nézzük a legfrissebb termékeket, amelyek között biztosan ti is találtok érdekes újdonságokat!

Ha van olyan csapat, amelyhez évről évre óriás lelkesedéssel megyek megnézni az új termékeket, akkor az az Aptonia. Rengeteg erőt, energiát és kutatást fektetnek bele, hogy egyre pontosabban szolgálják ki a sportolók igényeit. Bemutatom, milyen érdekes újdonságokat találtok a regenerációhoz szükséges eszközök választékában.

Még hatékonyabb masszázs – rezgéssel!

A triggerpontok és az izmok lokális átdolgozására megérkezett a rezgő labda. Méretre nem sokkal nagyobb az eredeti verziónál, viszont hatásosabb.

Átmérője 85 mm, így bárhová magaddal viheted. Gyakorlatilag bármely izomcsoportot meg lehet dolgozni vele. Egy rezgési fokozata van, könnyen elindítható az egyetlen gombjával. Még egy pozitívum: elemek helyett USB-kábellel tölthető! Ha nem akartok kiszúrni az alsó szomszédotokkal, a parketta helyett használjátok polifoamon!

Nagy testvére a szintén rezgéssel dolgozó elektromos SMR-henger. A masszázs intenzitását a hengerre nehezedő testsúllyal és a rezgési fokozat beállításával lehet szabályozni – a Start gomb egyszeri megnyomásával enyhe, kétszeri megnyomásával közepes, háromszori megnyomásával erős intenzitású fokozat érhető el. A henger vezeték nélkül használható, és szintén tölthető USB-porttal. Szuperül használható a lábizmokon és a farizmokon is. Hát esetében viszont ügyelni kell rá: a gerincoszlopot ne nyomjátok meg az ehhez hasonló eszközökkel!

A masszázs intenzitását a hengerre nehezedő testsúllyal és a rezgési fokozat beállításával lehet szabályozni

Elektromos masszázsöv

Elérkeztünk a legfrissebb darabunkhoz, a 900-as masszázsövhöz. Ha nincs energiád sport után máshoz, csak egy helyben ülni vagy feküdni, akkor ez a te terméked! Használható a test bármely területén, kiválóan ellazítja a nyak, a derék, a comb, a vádli és a talp izmait is.

A masszázsöv kiválóan ellazítja a nyakizmokat is

Nyolc forgófejével lehetővé teszi az erőkifejtés nélküli önmasszázst. Csak dőlj hátra és lazulj el! Ehhez segítségedre lesz a masszázsfejek fűtési lehetősége, az állítható forgási sebesség és a változtatható forgási irány. A masszázsöv elektromos hálózatról működik! Tizenöt perc után vagy túl erős nyomás esetén automatikusan leáll.

Ha nem rajongsz az elektromos eszközökért…

A gerinc melletti és a combhajlító izmok masszírozására megérkezett az 500-as dupla masszázsgolyó.

Kialakításának köszönhetően úgy masszírozza át az izmokat, hogy közben nem nyomja meg a gerinccsigolyákat. A lábizmokat a padlón ülve érdemes masszírozni vele, de a hát átgörgetéséhez ajánlott a fal mellé állni.

Labdafronton is van még egy újdonságunk: ha a test izmosabb részein is szeretnéd elérni a mélyizmokat, akkor a nagy méretű labdát neked találták ki! Nálam leghatékonyabbnak a hajlítóm és a farizmaim ellazításában bizonyult.

Kompressziós szárak

Na nem sportolás közben használatosak! Az Aptonia kompressziós szárait sportolás után vagy hosszabb utazás során kell viselned. Segítségükkel mérsékelhető és megszüntethető a sportolás után jelentkező nehézláb-érzés. Ahhoz, hogy megfelelően kifejthesse a hatását, a párok felvételénél figyelj rá, hogy melyik illik a jobb, illetve a bal lábadra, valamint viseld legalább másfél órán keresztül.

A regeneráció céljából készült kompressziós szárat sportolás után viseld!

Ne feledjétek: a sportolás utáni nyújtás és masszázs ellógásával ugyan a jelenben megspórolhattok egy kis időt, de a jövőben a test megbosszulja, ha nem kapja meg a törődést. További sikeres és sérülésmentes sportolást kívánok!

Buczkó Bea, a Decathlon triatlon, úszás és szörfsportok igazgatójának írása

(x)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.