Életmentő társkereső alkalmazás

Norvégiában, az Északi-foknál került életveszélybe a profi sárkányszörfös Lonia Häger, ám a barátja bizarr ötletének köszönhetően egy helyi lakos gyorsan a segítségükre sietett.

Hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság a különböző partnerkereső applikációk. Sokan csak szórakozásból használják őket, mások valóban életük párját szeretnék megtalálni a segítségével, a legtöbben pedig nem is sejtik, hogy sportolás vagy túrázás közben is mennyire hasznos lehet egy ilyen alkalmazás. Sokat tudna erről mesélni a német Lonia Häger, aki profi sárkányszörfös, emellett rendszeresen kirándul, és éppen utóbbi miatt sodródott veszélybe.

Az Északi-foknál, a norvégiai Nordkappnál hatalmas hóviharba keveredtek, a lakókocsijuk fennragadt a hegyoldalon, ami a borzalmas időjárási körülmények miatt bármikor végzetes lehetett volna.

„Nagyon féltünk, abban a pillanatban ráébredtünk, hogy ki vagyunk szolgáltatva a természet erőinek – írta Häger az Instagramján. – A lakókocsink bármelyik másodpercben lezuhanhatott volna, ha megcsúszik a hegyoldalon, de annak is fennállt a veszélye, hogy nekünk ütközik egy másik autó, ha nem vesz észre minket a nagy viharban.”

És itt jött képbe a már említett társkereső alkalmazás, ugyanis az egyik barátjának váratlan, bizarr, de működőképesnek bizonyuló ötlete támadt.

„Az egyik barátomnak támadt egy furcsa, de mégis zseniális ötlete. Azt javasolta, csináljunk gyorsan egy profilt a népszerű társkereső applikáción, és ha valaki a közelben van, gyorsan a segítségünkre siethet.”

Így is történt, hamarosan kapott egy üzenetet a tőlük három kilométerre lévő Stian Laulutentől, aki öt percen belül egy hókotróval segített a sietségükre, majd elkísérte őket az első biztonságos parkolóig, sőt, szöges gumiabroncsokkal is ellátta őket. Nem tudjuk, a történetnek lett-e folytatása, mindenesetre ez a történet is bizonyítja, hogy vészhelyzetben időnként egy elsőre bizarrnak tűnő ötlet is életmentő lehet.

Nyitókép: Lonia Häger Instagram oldala

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.