Elhunyt a gördeszkázás fenegyereke

Mindössze ötvenegy éves korában elhunyt Jeff Grosso, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb gördeszkása. A halál oka egyelőre nem ismert, ám a deszkás társadalmat megrendítette a sportág fenegyerekének halálhíre.

 

„Jeff remek deszkás volt, akinek a látásmódja, a filozófiája, a szórakoztatáshoz való képessége a fiatalabbaknak is sokat jelentett. Szerencsésnek mondhatom magam, amiért az elmúlt négy évtizedben vele sportolhattam, és időnként szerepelhettem az általa indított Youtube-műsorban. A sportág nagykövete és úttörője volt egyben. Emellett nagyszerű apa, amiről a legutóbbi Instagram-bejegyzése is tanúskodik. Elmondhatatlan, mennyire hiányozni fogsz nekünk” – mondta róla a mai generáció számára talán jobban ismert deszkás legenda, a kilencvenes évek videojátékának névadója, Tony Hawk.

Jeff Grosso egyébként Tony Hawkot a gördeszkázás Michael Jordanjének nevezte, a tisztelet tehát kölcsönös volt. Jeff Grosso rendkívül népszerű volt a sportágban, akárcsak a Loveletters to skateboarding, vagyis Szerelmeslevelek a gördeszkázáshoz című, 2011-ben indított Youtube-műsora, amelynek epizódjai továbbra is megtekinthetők.

Mindazonáltal lázadó is volt egyben, de sokan éppen emiatt és szókimondó karaktere miatt szerették annyira. Ugyanakkor egy korábbi interjúban ő is elismerte, hogy meggyűlt a baja az itallal és a kábítószerrel. Így vallott erről a nehéz időszakról, és hogy mi az, amit a leginkább megbánt.

„Sok mindent bánok, elsősorban azt, ahogy az emberekkel viselkedtem, jó sok hidat felégettem magam mögött, elég önző voltam akkoriban – mondta a kingskatemag.com-nak. – Igazi okostojás voltam. De tudja, mit nem bánok? A bulizást.

Nem bánom, hogy függő lettem, és kicsúszott a lábam alól a talaj, de azt igen, hogy megannyi évet elpazaroltam, miközben deszkázhattam volna.

Sohasem volt könnyű életem, mindig szerettem a kihívásokat, ezért is szerettem bele egyből a deszkázásba. Amikor rászoktam a heroinra, főleg amikor kokainnal kevertem, gyakran a kórházban ébredtem, és egyre gyakrabban kerültem összeütközésbe a törvénnyel, ezért döntöttem el, hogy leszokom.

Ezerkilencszázkilencvenhétben határoztam el, hogy tiszta leszek, de csak kétezerötre sikerült. Ebből is látszik, mennyire nehéz mindez. Annak, aki hasonló problémákkal bajlódik, azt tanácsolom, kérjen segítséget. Bárkitől, a barátaitól, a szüleitől, azoktól, akik a legjobban ismerik őt.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.