Ironman vb: lánykérés a célban

Emlékezetesre sikerült az idei Ironman-világbajnokság, az abszolút győztes Jan Frodeno rekordot döntött, a spanyol Iván Cáceres pedig célba érkezését követően megkérte barátnője kezét.

Szeptemberben a Csupasport is írt a román Luana Samaritani crossfitoktatóról, akit első triatlonversenye után párja letérdelve, gyűrűvel a kezében várt a célban. Hasonló élményben volt része a spanyol Iván Cáceresnek, aki 8:47:08-as idővel ért célba a hawaii Ironman-világbajnokságon, és ezzel megnyerte a harminc és harmincnégy év közöttiek versenyét. Célba érve a madridi sportoló letérdelt, megcsókolta a földet, majd gyorsan odament barátnőjéhez, s fél térdre ereszkedve megkérte a kezét. Párja természetesen igent mondott.

 

 

„Egy álmom vált valóra a verseny megnyerésével. Előzetesen az volt a célom, hogy az első ötben végezzek, de azzal, hogy győztem, bizonyítottam, semmi sem lehetetlen” – mondta Cáceres, aki 2003 óta versenyez.

Kedvenc száma a futás, ezt most 2:55:42-es idővel abszolválta. Abszolút kategóriában a konai versenyen az egyaránt német Jan Frodeno és Anne Haug a világbajnok, előbbi 2015 és 2016 után harmadszor nyerte meg a legrangosabb Ironman-versenyt. Jan Frodeno ráadásul új rekordot is felállított a férfiaknál; 7:51:12-es idő alatt teljesítette a 3.8 kilométeres úszásból, 180 kilométeres kerékpározásból és 42.195 kilométeres futásból álló viadalt.

A férfiaknál 2014 óta rendre német versenyző nyert, a húsz elsőséggel rekordernek számító amerikaiak viszont Tim DeBoom 2002-es győzelme óta nem ünnepelhettek aranyérmet az 1978 óta minden évben megrendezett világbajnokságon.

Címlapfotó: elprogreso.es

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője
UTT-győzelem: a kakastól a pályacsúcsig
Tour de Hongrie: bizakodás és elégedettség
Heti aktuális: éjszakai kerékpártúra

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.