Lebénult, visszatért és rekordokat ugrat

Tanner Godfrey több mint tíz évvel ezelőtt deréktól lefelé megbénult, de nem adta fel, és most világrekordokat ugrik egy négykerekűvel.

Tanner Godfrey tizennyolc évesen profi motokrosszos volt, amikor 2007-ben súlyos balesetet szenvedett, egy ugratás után fejre esett és deréktól lefelé lebénult. A fiatal srácot azonban nem törte össze a sérülés, kemény munkával és kitartással odáig jutott, hogy ma már bot segítségével járni tud.

Sőt, az extrém sportokhoz is visszatért, persze a motokrossz helyett mást kellett keresnie, így talált rá az UTV-re, erre a négykerék-meghajtású terepautóra. amely leginkább egy quadhoz hasonlít.

Persze ezen sem tudta a hagyományos módon kezelni a pedálokat, de a nagyapja a segítségére sietett, és sátorrúdból eszkábált neki egy speciális csövet, amelynek segítségével kézzel tudja nyomni a gázt vagy a féket.

Ennek használatát persze időigényes volt tökéletesen elsajátítani, hiszen ugyanazzal a kézzel kell kezelnie a sebváltót és a két pedált, ráadásul az sem mindegy, hogy a kormányt egy vagy két kézzel markolja.

De a módszer bevált, sőt, azóta is használja, és egyre nagyobbakat ugrat az UTV-vel, kétszer már világcsúcsot is felállított, és bár a dolog veszélyesnek tűnik, ez nem akadályozza meg abban, hogy néha embereket is magával vigyen a másik ülésen.

Ja, és pár szó a világcsúcsairól: eddig 62 és fél méterrel (205 láb) tartotta a csúcsot, de miután ezt megdöntötték, 2019. május 28-án az alábbi 74 méteres (több mint 240 lábas) ugratással visszavette a rekordot.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.