Leküzdötték az Ajax-stadion akadályait

Húsz akadály az öt kilométer hosszú pályán, s bár a fűre nem mehettek a spartanosok, az emeletek között azért könnyen meg lehetett izzadni. Két magyar győzelem és három bronzérem az amszterdami versenyen.

Május 8-án sokáig felejthetetlen Bajnokok Ligája-elődöntőt rendeztek az amszterdami arénában, a holland futball-legendáról, Johan Cruyffról elnevezett szuperstadionban: az Ajax összesítésben három góllal vezetett, de a brazil Lucas Moura triplájával a Tottenham jutott tovább.

Szombaton egész más eseménynek adott otthont a világhírű aréna, Spartan-versenyre gyülekeztek ugyanis a sportemberek. Az eredmények rendkívüliek: a nők versenyét Csernák Enikő, a férfiak 35–39-es korosztályát Ilyés Sándor Lóránd nyerte meg, Bozsik Csilla a 40–44 éves hölgyeknél, Szekszárdi Miklós a hasonló korú férfiaknál, Hangonyi István a 45–49 éves éves uraknál lett bronzérmes.

„Nem én vagyok a legnagyobb futballrajongó, de még az én szavam is elállt, amikor beléptünk a stadionba – mondta a Csupasportnak Szekeres Eszter szegedi Spartan-versenyző, aki idén már tizenkettedszer állt rajthoz, és ötször dobogón végzett; korosztályában, az 50 feletti nők versengésében ezúttal a negyedik helyen ért célba. – Ez a szombat sokkal inkább a versenyzés élvezete volt. A gyepre, a futballpálya területére nem lehetett belépni, de rendkívül kreatív ötletekkel építették ki az akadálypályát a stadion területén. Csaknem öt kilométer hosszú pályát rajzoltak fel nekünk, húsz akadályt építettek, én hetven perc alatt teljesítettem.”

A pálya és a nézőtér közötti területen lehetett függeszkedve haladni, a kapu mögött hason csúszva kellett a kötelek alatt átmenni, és fel kellett szaladni a stadion tetejére.

„Négy emeletet kellett megmászni – mondta Szekeres Eszter. – Az egyiken láncokat, a következőn homokzsákot kellett felcipelni, a cél előtt tüzes akadályon futottunk át – mindent egybevetve mindenki, aki nem jár focimeccsre, rádöbbent: jó magas egy ilyen aréna! Az időjárás miatt szombaton úgy döntöttek a szervezők, hogy becsukják a tetőt, így zajlott a verseny. A szektorokat összekötő folyosók is tele voltak különböző akadályokkal, remekül megszervezett verseny volt.”

És már jönnek a következő viadalok: Eszter kvalifikálta magát a szeptemberi világbajnokságra – de ahhoz, hogy eljusson az Egyesült Államokba, a kaliforniai Tahoe Citybe, a Tahoe-tó partján rendezett vb-re, még szponzort kell találnia.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.