Leküzdötték az Ajax-stadion akadályait

Húsz akadály az öt kilométer hosszú pályán, s bár a fűre nem mehettek a spartanosok, az emeletek között azért könnyen meg lehetett izzadni. Két magyar győzelem és három bronzérem az amszterdami versenyen.

Május 8-án sokáig felejthetetlen Bajnokok Ligája-elődöntőt rendeztek az amszterdami arénában, a holland futball-legendáról, Johan Cruyffról elnevezett szuperstadionban: az Ajax összesítésben három góllal vezetett, de a brazil Lucas Moura triplájával a Tottenham jutott tovább.

Szombaton egész más eseménynek adott otthont a világhírű aréna, Spartan-versenyre gyülekeztek ugyanis a sportemberek. Az eredmények rendkívüliek: a nők versenyét Csernák Enikő, a férfiak 35–39-es korosztályát Ilyés Sándor Lóránd nyerte meg, Bozsik Csilla a 40–44 éves hölgyeknél, Szekszárdi Miklós a hasonló korú férfiaknál, Hangonyi István a 45–49 éves éves uraknál lett bronzérmes.

„Nem én vagyok a legnagyobb futballrajongó, de még az én szavam is elállt, amikor beléptünk a stadionba – mondta a Csupasportnak Szekeres Eszter szegedi Spartan-versenyző, aki idén már tizenkettedszer állt rajthoz, és ötször dobogón végzett; korosztályában, az 50 feletti nők versengésében ezúttal a negyedik helyen ért célba. – Ez a szombat sokkal inkább a versenyzés élvezete volt. A gyepre, a futballpálya területére nem lehetett belépni, de rendkívül kreatív ötletekkel építették ki az akadálypályát a stadion területén. Csaknem öt kilométer hosszú pályát rajzoltak fel nekünk, húsz akadályt építettek, én hetven perc alatt teljesítettem.”

A pálya és a nézőtér közötti területen lehetett függeszkedve haladni, a kapu mögött hason csúszva kellett a kötelek alatt átmenni, és fel kellett szaladni a stadion tetejére.

„Négy emeletet kellett megmászni – mondta Szekeres Eszter. – Az egyiken láncokat, a következőn homokzsákot kellett felcipelni, a cél előtt tüzes akadályon futottunk át – mindent egybevetve mindenki, aki nem jár focimeccsre, rádöbbent: jó magas egy ilyen aréna! Az időjárás miatt szombaton úgy döntöttek a szervezők, hogy becsukják a tetőt, így zajlott a verseny. A szektorokat összekötő folyosók is tele voltak különböző akadályokkal, remekül megszervezett verseny volt.”

És már jönnek a következő viadalok: Eszter kvalifikálta magát a szeptemberi világbajnokságra – de ahhoz, hogy eljusson az Egyesült Államokba, a kaliforniai Tahoe Citybe, a Tahoe-tó partján rendezett vb-re, még szponzort kell találnia.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Vízitúratippek kezdőknek és haladóknak
Kuzler Béla áttekert Horvátországon
Bringázzunk az osztrákoknál!
A gömbölyded Jodie Marsh fényűző élete
Új bajnokot avathatnak Nagyatádon

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Világrekord a kerti székből felállva
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!

Hegymászás

Megoldódott volna a Djatlov-rejtély?
Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.