Kislányos testépítőből fitneszmodell

Sorozatunk korábbi részeiben inkább a testépítés felé kalandoztunk, ezúttal viszont egy fitneszmodellt mutatunk be, a brazil szépség néven emlegetett Eva Andressát.

A testépítő-szövetségek közötti eligazodás külön cikket érdemelne – az amatőr és a profi boksz, no meg a rengeteg szervezethez hasonló a háló –, és akkor még az esetleges rivalizálásról nem is beszéltünk, így inkább csak a teljesség kedvéért rögzítsük, hogy sorozatunk aktuális főszereplője, Eva Andressa jelenleg a WFBB képviselője, korábban pedig a legnagyobb szervezet, az IFBB égisze alatt ért el brazil, illetve dél-amerikai sikereket.

Eva Andressa – Fotók: Instagram

A 35 esztendős fitneszmodellt a Facebookon 10, míg az Instagramon több mint 5 és fél millióan követik, ő pedig rendszeresen elkápráztatja rajongóit egy-egy remek fotóval. A képeken kiemelt szerepet kapnak a lábai, általános vélemény, hogy az egyébként is remek adottságokkal bíró Andressának ez a legerősebb része, de a döntést olvasóinkra bízzuk.

A brazíliai Curitibában született Eva Andressa fiatalon kifejezetten elégedetlen volt a testével, túlságosan vékonynak látta magát, amiért sokkal fiatalabbnak nézték, és ezen kívánt változtatni akkor, amikor belevágott a testépítésbe.

2001-ben kezdte el formálni a testét, az IFBB égisze alatt brazil bajnok is lett, majd a 165 centi magas (versenyzőként 61–65 kilós) Andressa 2009-ben úgy döntött, hogy felhagy a testépítéssel, és inkább fitneszmodellként folytatja karrierjét – és tett szert világhírre.

Eva Andressa sokat dolgozott, hogy elégedett legyen a testével – Fotók: Eva Andressa Instagram

„Mindenben száz százalékot kell nyújtatunk, amiben céljaink vannak – olvashatjuk tőle a greatestphysiques.com oldalon található életrajzában. – Kitartást és fegyelmet tanultam azon az úton, amely a bajnoki címig vezetett. Meg kell tanulnunk elviselni a fájdalmat, a nehézségeket, és mindig a célunkra kell koncentrálni. Sohasem szabad feladni!”

Eva Andressa eleinte elégedetlen volt a testével az edzések mellett is, majd találkozott Jardel Bartosszal, aki később az edzője, aztán pedig a férje is lett, és ő vezette végig a sikeres úton, amely során teljesen átalakította a testét, s kislányból egy tökéletes izomzatú modellé vált. Bár utolsó versenyén, az IFBB dél-amerikai bajnokságán a bodyfitness kategóriában „csak” bronzérmet szerzett, elégedetten távozott a profi testépítés színpadáról, mondván, elérte azt, amit szeretett volna. Egy tökéletes testet.

Így pedig jöhetett a fitneszmodell-karrier, miközben egy táplálkozási tanácsadással foglalkozó cég arca lett, Brazíliában tv-műsort vezet, követőinek száma folyamatosan emelkedik, sőt rendre motivációs előadásokon vesz részt, ahol az egészséges életmód fontosságáról számol be rajongóinak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Eva Andressa 🍎🍃 (@eva_andressa) által megosztott bejegyzés,

Érdekesség, miután abbahagyta a profi testépítést, Eva Andressa a bicepsz-, tricepsz- és mellkasedzésekkel is végzett, ugyanis azon testrészeivel teljesen elégedett már így is, úgy tartja, ideális méretűek.

„Szeretném felhívni az emberek figyelmét a testmozgás, a sport fontosságára, szeretném átadni nekik a tapasztalataimat. Szeretem azokat az embereket, akiken látom, hogy változni akarnak és tenni az egészségükért. Mindannyian képesek vagyunk megvalósítani az álmainkat, még ha azok néha hihetetlenül messzinek is látszanak” – hangsúlyozta Eva Andressa.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.