Tüköredzés az új őrület

Az otthoni edzések kedvelői könnyebb helyzetben vannak a tekintetben, hogy az interneten számos mozgásforma közül választhatnak. Idén egy költséges tréningfajta volt a legnépszerűbb.

A Google idén is elkészítette toplistáit, a különböző kategóriában a keresések alapján állították össze a legjobb tízet. Az edzésformák közül idén a „mirror workout”-ra kerestek rá a legtöbben, itthon még nem annyira népszerű, mint külföldön.

Először is meg kell vásárolnunk a speciális tükröt, ami nagyjából 1500 dollárba (444 ezer forint) kerül. Az okostükör egy applikációhoz csatlakozik, amelyen keresztül különböző edzésformák közül választhatunk, kipróbálhatjuk a kick-boksz, az aerobic, a jóga vagy a pilates különböző fokozatait, s még a kismamák is találnak speciális edzéseket. A tréningek között lehetőség van különböző szinteket választani kezdőtől a haladóig, vagy attól függően, hogy mennyi időnk van edzeni.

Az applikáción keresztül kérhetünk személyi edzőt is, aki – mint egy jövőt előrevetítő sci-fi filmben, – hologramszerűen jelenik meg az LCD-kivetítőn, és utasításokat, instrukciókat ad. Mozgás közben a tükörben látjuk magunkat, ami segít a gyakorlatok kivitelezésében.

 

 

Az applikációhoz bluetooth segítségével pulzusórát is lehet csatlakoztatni, így nyomon követhetjük pulzusszámunkat, illetve hogy mennyi kalóriát égettünk el. Az applikációt zenelejátszókhoz is csatlakoztathatjuk, hogy kedvenc dalainkra mozoghassunk. A mirror workoutot a jövő edzésformájának tartják, ám eléggé költséges, mivel nem elegendő a tükröt megvásárolni, havi díjat is kell fizetni, körülbelül 12-13 ezer forintot.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.