BLOGRA FUTOTTUNK Az örömfutás nagy pillanatai

A futásban a felhőtlen érzés talán a legjobb, és bizony sokak számára a fájdalom miatt nem adatik meg, hogy egy-egy edzés, teljesítés nagyszerű emlék maradjon – szerencsére blogszörfösünk, mint mindig, most is megtalálta a jót.

Orvoshoz járni nem egy jó program, de azért haszna is van. Például az, hogy a doktor rájön, mi a hosszú hetek óta tartó probléma oka, segít a megoldásban, és utána jön a fájdalommentes időszak. Olyannyira, hogy végre megint jól érzem magam a bőrömben, és visszatért a mozgás öröme. Az elmúlt héten négyszer futottam, voltam két alkalommal TRX-edzésen – elmondhatom tehát, hogy minden rendben van.

Ha az ember tud sportolni, és utána is jó érzésekkel létezhet (nem pedig azzal, hogy itt is fáj meg ott fáj), akkor boldogság van.

A felhőtlenebb hangulat pedig azt hozza magával, hogy újra és újra menni akarok. Hosszútávfutó már nem lesz belőlem, de sebaj, a lényeg, hogy élvezem, amit csinálok, és utána sem dőlök ki, sőt menni és ülni is tudok. Remek állapot, érzés – ezt értékelni kell. Ezáltal azt is jobban megbecsülöm, hogy egyáltalán sportolhatok. Szóval, minél többször, de mértékkel terhelem magam, s gondolatban hálát rebegek a dokinak.

 

UTRAKELEK.WEBNODE.HU

A szerző irigylésre méltó helyzetben van, ugyanis a párjával rendszeresen együtt fut, versenyeken is közösen indulnak. Bárhol is járnak, a futás nem maradhat el, hiszen László hetente 110-120 kilométert tesz meg. A Suki Trailen maratoni távon indult, párja a 12 kilométeren, amit meg is nyert!

 

GOWITHTHEFLOW.HU

A történet veleje júliusi keltezésű, hiszen a bejegyzéseben Ultra Tisza-Tó-beszámolót olvashatunk, a szerző a 126 kilométeres távot teljesítette egyedül, biciklis kísérővel. A több mint 14 órás futás minden szépsége és gyötrelme benne van ebben az írásban!

Jó volt olvasni, hogy milyen fantasztikus az összhang a kísérőjével, aki ilyen hosszú távnál hatalmas segítség a futónak.

 

HOSSZUTAV.BLOG.HU

Új cipő vásárlása minden futónál szent tevékenység, amire rá kell készülni, alaposan körbenézni, aztán döntést hozni. Ezután csak az izgalom marad, hogy a kiválasztott csoda beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. Egyvalami biztos: egy ideig az előzőhöz hasonlítgatjuk az új lábbelit, miben jobb, esetleg miben nem. Erről szól ez a poszt.

 

GYEREFUTNI.BLOG.HU

Krátky Egon újabb elgondolkodtató témát kapott a tanítványaitól, akik az izomlázzal kapcsolatban tettek fel neki kérdéseket.

A blog gazdája pedig, mint lelkiismeretes edző, alaposan utánajárt a dolognak, és igyekezett megfejteni az izomláz titkát!

 

FUTAZAS.HU

Balca az első nyári versenyéről ír, ami – nem meglepő módon – csodás helyszínen zajlott, a festői szépségű Pitztal-völgyben, Ausztriában. Szerencsére fotókon is megcsodálható a hely, és tanácsokat is kapnak az olvasók, mit érdemes megnézni, ha arra járnak!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Megérdemelt „láblógatás” – versenyláz nélkül

KREMLICZA LEVENTE

Rengeteg futó gőzerővel készül az őszi versenyekre, közben azon aggódnak, hogy ne maradjanak el az események. Általában én is ilyen lennék, de ez az érzés most egyáltalán nincs bennem. Ha lesz verseny, akkor futok, ha nem, akkor kimegyek egyedül az erdőbe és letolok egy instant kört, vagy csak úgy, egy hosszú útvonalat. Alapvetően szeretek versenyezni, dolgozik bennem némi teljesítménykényszer, de a „bizonyítási vágy” a Korinthosz 80 óta megváltozott. Egész jól sikerült ugyanis ez a célversenyem, sokat javítottam az időmön a tavalyi teljesítéshez képest, és ezután valahogy nem akarom magam mindenáron hajtani. Ez, magamat ismerve, biztos, hogy ideiglenes állapot, de most mégis jólesik közeli nagy cél és versenyfelkészülés nélkül futni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.