BLOGRA FUTOTTUNK Az örömfutás nagy pillanatai

A futásban a felhőtlen érzés talán a legjobb, és bizony sokak számára a fájdalom miatt nem adatik meg, hogy egy-egy edzés, teljesítés nagyszerű emlék maradjon – szerencsére blogszörfösünk, mint mindig, most is megtalálta a jót.

Orvoshoz járni nem egy jó program, de azért haszna is van. Például az, hogy a doktor rájön, mi a hosszú hetek óta tartó probléma oka, segít a megoldásban, és utána jön a fájdalommentes időszak. Olyannyira, hogy végre megint jól érzem magam a bőrömben, és visszatért a mozgás öröme. Az elmúlt héten négyszer futottam, voltam két alkalommal TRX-edzésen – elmondhatom tehát, hogy minden rendben van.

Ha az ember tud sportolni, és utána is jó érzésekkel létezhet (nem pedig azzal, hogy itt is fáj meg ott fáj), akkor boldogság van.

A felhőtlenebb hangulat pedig azt hozza magával, hogy újra és újra menni akarok. Hosszútávfutó már nem lesz belőlem, de sebaj, a lényeg, hogy élvezem, amit csinálok, és utána sem dőlök ki, sőt menni és ülni is tudok. Remek állapot, érzés – ezt értékelni kell. Ezáltal azt is jobban megbecsülöm, hogy egyáltalán sportolhatok. Szóval, minél többször, de mértékkel terhelem magam, s gondolatban hálát rebegek a dokinak.

 

UTRAKELEK.WEBNODE.HU

A szerző irigylésre méltó helyzetben van, ugyanis a párjával rendszeresen együtt fut, versenyeken is közösen indulnak. Bárhol is járnak, a futás nem maradhat el, hiszen László hetente 110-120 kilométert tesz meg. A Suki Trailen maratoni távon indult, párja a 12 kilométeren, amit meg is nyert!

 

GOWITHTHEFLOW.HU

A történet veleje júliusi keltezésű, hiszen a bejegyzéseben Ultra Tisza-Tó-beszámolót olvashatunk, a szerző a 126 kilométeres távot teljesítette egyedül, biciklis kísérővel. A több mint 14 órás futás minden szépsége és gyötrelme benne van ebben az írásban!

Jó volt olvasni, hogy milyen fantasztikus az összhang a kísérőjével, aki ilyen hosszú távnál hatalmas segítség a futónak.

 

HOSSZUTAV.BLOG.HU

Új cipő vásárlása minden futónál szent tevékenység, amire rá kell készülni, alaposan körbenézni, aztán döntést hozni. Ezután csak az izgalom marad, hogy a kiválasztott csoda beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. Egyvalami biztos: egy ideig az előzőhöz hasonlítgatjuk az új lábbelit, miben jobb, esetleg miben nem. Erről szól ez a poszt.

 

GYEREFUTNI.BLOG.HU

Krátky Egon újabb elgondolkodtató témát kapott a tanítványaitól, akik az izomlázzal kapcsolatban tettek fel neki kérdéseket.

A blog gazdája pedig, mint lelkiismeretes edző, alaposan utánajárt a dolognak, és igyekezett megfejteni az izomláz titkát!

 

FUTAZAS.HU

Balca az első nyári versenyéről ír, ami – nem meglepő módon – csodás helyszínen zajlott, a festői szépségű Pitztal-völgyben, Ausztriában. Szerencsére fotókon is megcsodálható a hely, és tanácsokat is kapnak az olvasók, mit érdemes megnézni, ha arra járnak!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Megérdemelt „láblógatás” – versenyláz nélkül

KREMLICZA LEVENTE

Rengeteg futó gőzerővel készül az őszi versenyekre, közben azon aggódnak, hogy ne maradjanak el az események. Általában én is ilyen lennék, de ez az érzés most egyáltalán nincs bennem. Ha lesz verseny, akkor futok, ha nem, akkor kimegyek egyedül az erdőbe és letolok egy instant kört, vagy csak úgy, egy hosszú útvonalat. Alapvetően szeretek versenyezni, dolgozik bennem némi teljesítménykényszer, de a „bizonyítási vágy” a Korinthosz 80 óta megváltozott. Egész jól sikerült ugyanis ez a célversenyem, sokat javítottam az időmön a tavalyi teljesítéshez képest, és ezután valahogy nem akarom magam mindenáron hajtani. Ez, magamat ismerve, biztos, hogy ideiglenes állapot, de most mégis jólesik közeli nagy cél és versenyfelkészülés nélkül futni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.