Bódis és Maráz nyert, Csécsei második!

Hatalmas siker a legendás görögországi Spartathlonon: a 246 kilométeres versenyen huszonnyolc magyar futó indult, és a legszebb álmokat is felülmúlta a szereplés.

Bódis Tamás megállíthatatlan! A 31 esztendős futó néhány hónap alatt robbant be a hazai és a nemzetközi élvonalba is. Tavaly már negyedik volt a Spartathlonon, a tavasszal pedig nagy előnnyel megnyerte az Ultrabalatont. Péntek kora reggel nem túl erősen kezdett, a CP 11-nél (11-es ellenőrzőpont) éppen befért az első tízbe, a CP 18-nál negyedik, majd a következő nagyobb ellenőrzőpontnál harmadik volt.

Egyre jobban megközelítette a japán Tacuja Itagakit, sőt a CP 41-nél már hétperces előnyben volt vele szemben, ami másfél órával később 32 percre nőtt!

Ugyanígy tört előre Csécsei Zoltán is. Napi három edzéssel készült a versenyre, és kifizetődött a befektetett munka, hiszen amikor Bódis megelőzte a japán futót, Csécsei már a harmadik helyre ugrott.

Csécsei Zoltán második Spartathlonján második lett

Hasonló utat járt be a hölgyeknél a címvédő Maráz Zsuzsanna: az elején ment a „mezőnnyel”, volt 28 perces hátrányban is a villámgyorsan kezdő cseh Churanovával szemben. Aztán ahogy teltek az órák, egyre előbbre jutott, a CP 35-nél már második volt az orosz Irina Maszanova mögött, igaz, a következő pontokon valamivel mindig nőtt a különbség. Nem sokkal a vége előtt is a második helyen futott, de a hajrában még volt ereje előzni!

Bódis Tamás a biztos előnyről már nem hagyhatta elúszni a győzelmet. Csécsei Zoltán tökéletesen futott a végén is, ő is megelőzte a japánt, és negyed hétkor, mintegy háromnegyed órával Bódis után célba ért. (A harmadik a cseh Radek Brunner lett.)

Remek volt a balatoni felkészülés, Maráz Zsuzsa lett a női győztes

Nem sokkal negyed 10 után Maráz Zsuzsa is célba ért – a nők között elsőként! Összesítésben nyolcadik lett.

Hihetetlen: kettős magyar győzelem és egy második hely a világ legkedveltebb ultraversenyén!

Rajtuk kívül is jár a dicséret a magyar futóknak: Simonyi Balázs az ötödik, Borbás Tibor a tizenkettedik, Toldi Péter a tizenötödik helyet szerezte meg.

Legutóbb a férfiaknál 1991-ben született magyar siker, Bogár János győzött – sőt, akkor is két magyar állt a dobogón, hiszen Hári Gyula, aki sajnos már nem lehet köztünk, harmadik lett.

nyitó képünkön: Bódis Tamás

videó: Spartathlon Magyar Csapat Facebook-oldala

(A hétvégén igyekszünk megszólaltatni a főszereplőket, terveink szerint több anyaggal is jelentkezünk a Spartathlonról.)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.