Csécsei a címvédés miatt nevezett az UTT-re

Az Ultra Tisza-tó tavalyi győztese egy hónapon belül két 200 kilométer feletti versennyel készült a hétvégére, de nagyképűnek tartaná magát, ha kijelentené, hogy az első hely a célja.

Egy hónap alatt két 200 kilométer feletti megméretésen van túl Csécsei Zoltán, aki címvédőként indul az idei, 126 kilométeres Ultra Tisza-tó viadalon.

„Lekocogom valahogy” – jegyezte meg mosolyogva. Előbb a Privát Ultrabalatont teljesítette új rekorddal, amelyet aztán Bódis Tamás döntött meg, majd jöhetett Tihanyban a One Way Ticket Run, amely igazán különleges verseny volt. A pálya mindössze hét kilométer, de minden órában teljesíteni kellett, gyakorlatilag kifulladásig. A versenyt megnyerő Csécsei Zoltán végül 33 órán keresztül futott, és jutott csaknem 242 kilométerig.

„Végig tartottam a negyven perc körüli köröket, utána három perc frissítés, aztán tizenöt perc alvás a sátramban. Óra ötvennyolckor ébresztő, egészkor rajt. És így tovább, egészen harminchárom óráig, de fegyelmezett és végig koncentrált voltam a második éjszaka is. Mivel nemcsak futó, hanem edző is vagyok, ki akartam próbálni egy ilyen típusú terhelést – nem hátrány, ha ebben is van tapasztalatom, amit később esetleg hasznosíthatok. Ezen a versenyen nem a fizikai állapot volt a legfontosabb – persze az is –, hanem hogy miként viseli az ember a kialvatlanságot, hogyan tud újra meg újra elindulni. Negyven órára készültem, és simán ment is volna, ha szükség van rá, pedig eddig huszonnyolc óra volt a leghosszabb futásom. Ami még nehéz volt, hogy este kezdődött a verseny, így a vége a második éjszakába is belenyúlt.”

Hozzátette, a két 200 kilométer feletti verseny között-mellett edzeni már nem lehet, csak a formaidőzítés fontos. A megméretések utáni első héten regenerálódik, utána lehet egy kicsit futni, de ez inkább rákészülésnek tekinthető. A One Way Ticket és az Ultra Tisza-tó között nagyjából csupán 130 kilométert fut.

 

Csécsei Zoltán a Privát Ultrabalatonnal és tihanyi versennyel készült az idei Ultra Tisza-tóra.

 

„Csak tizenhárom nap telik el a két verseny között, ami kicsit kevés, de most jó így, a koronavírus miatt egyébként is versenyéhségem volt – folytatta Csécsei Zoltán, aki címvédőként és pályacsúcstartóként áll rajthoz. – Az első két versenyem jól sikerült; nem tudom még, hogy a harmadikkal mi lesz, bízom benne, hogy itt is jól szerepelek, szeretném elcsípni a dobogót. Nagyképűség lenne kijelenteni, hogy az első hely a célom, tekintettel arra, hogy nagyon erős ultrafutók lesznek a mezőnyben. Címvédő vagyok, főként ezért is neveztem, egyébként lehet, hogy kihagytam volna.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.