Csécsei: sérülés, csúcsvesztés, privát UB

A hétvégén két világrekordját is megdöntötték az ultrafutónak, aki tagja volt a Csupasport sztárváltójának, s kisebb gyulladás nehezíti felkészülését a május végén esedékes privát Ultrabalatonra.

Egyszerre döntötte meg a 12 és 24 órás, valamint a 100 mérföldes futópados futás világrekordját Csécsei Zoltán, aki januárban fél nap alatt 155.32 kilométert futott, a 100 mérföldet 12:27 óra alatt teljesítette, s végül 286.2 kilométerig jutott.

Nemrégiben a 12 órás rekordját megközelítették, most azonban a 100 mérföldes csúccsal együtt meg is döntötte az amerikai Zach Bitter, aki 12 óra alatt 158.75 kilométert futott, 9:15 perccel később pedig 100 mérföldig is eljutott.

Persze Csécsei Zoltán is tudta, sőt mindig is mondta, elképzelhető, hogy lesz valaki, aki megdönti a rekordját, de ne feledjük, ő „menetből” állította fel a most túlszárnyalt csúcsokat, az igazi cél a 24 órás rekord volt.

„Kiszámoltam, 4:38 perces kilométereket mentem, a srác pedig 4:33-as kilométereket – úgy érzem, ha csak tizenkét órát, illetve száz mérföldet kell teljesítenem, ezt kisajtoltam volna magamból. Tegyük hozzá, Bitternek van egy 11:19 perces aszfaltos ideje száz mérföldön, szóval ő is tud ennél gyorsabbat” – mondta Csécsei Zoltán.

 

 

A 24 órás világrekordot továbbra is őrző magyar ultrafutó tagja volt a Csupasport sztárváltójának is, amely a hétvégén virtuálisan futotta körbe a Balatont. Eredetileg 35 kilométert vállalt a váltófutásból, amelynek szombat este neki is vágott, a lába azonban fájt, ezért a pénteki 50 kilométeres, a Balatonnál megtett futását számítjuk be a virtuális váltóba.

„Korábban is volt már hasonló problémám, ezért utánanéztem: van egy ín, extensor digitorum longus névre »hallgat«, hat végződése van, öt a lábujjakhoz, egy pedig a lábközépcsonthoz. A lábfej emelésében vesz részt, a lábujjakat húzza a boka felé, ennek az ínhüvelye gyullad be – tudtuk meg Csécsei Zoltántól. – Tavaly december óta rakoncátlankodik az izom, amikor kiment a bokám a szegedi félmaratonin, de nem tudom pontosan, mi okozza a gyulladást. Korábban is begyulladt, de megesett, hogy amikor sokat edzettem, semmi bajom sem volt. Az elmúlt napokban már nem edzettem annyit, mert a május végi privát Ultrabalatonra készülök; fogalmam sincs, mi okozta most a gyulladást, ráadásul a pénteki ötven kilométeres futásom is jól ment.”

Hozzátette, nem szeretett volna szombaton se visszafordulni, amikor azonban a fájdalom ellenére legutóbb tovább futott, nyolc nap teljes kihagyás várt rá, amit most nem akart kockáztatni. A vasárnap súlyzós edzéssel, biciklizéssel telt, kompressziós szárban aludt, jegelte, nyújtotta a sérült részt, és természetesen a gyógytorna sem maradhat el.

Egyébiránt a Csupasport sztárváltójának Plesz Botond is tagja volt a hétvégén.

„Nagyon jó volt a szombati futás, egy hosszút terveztem, aminek így, a csapatért futva extra lendülettel vágtam neki. Elégedett voltam az időmmel, picit talán még gyorsabb is voltam, mint terveztem, jólesett futni. Ahogy Csere Gáspár is mondta, benne volt az ember fejében, hogy másokért is fut, egy közös célért, ami pluszt adott” – mondta a tizenegyszeres Ironman, aki a hétvégén két másik csapattal is fut(ott): a volt gimnáziumi osztálytársaival, illetve a Balatonman Pro Team futóival.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.