Egynapos keringés a futballpálya körül

A magyar válogatott tagjai október 24-én utaznak a franciaországi Albiban sorra kerülő 24 órás világbajnokságra: a szövetségi kapitány esélylatolgatása.

A franciaországi Albi városkája nem a labdarúgásról híres, viszont a 24 órás futó-világbajnokságon fontos szerepet kap a majdnem ötvenezres település stadionja. A helyi sporttelep és környéke ad ugyanis otthont az október 26–27-én sorra kerülő versenynek, amelyen a stadiont és az egyik edzőpályát kell megkerülni, így áll össze az 1500 méteres útvonal, amelyen 24 órán keresztül köröznek a futók, köztük a magyar válogatott tagjai.

„A két évvel ezelőtti belfasti negyedik hely nagy reményekre jogosít fel minket – kezdte érdeklődésünkre Molnár Tamás, a 24 órás válogatott szövetségi kapitánya. – Ugyanakkor néhány tényezőt figyelembe kell venni, merthogy a férfiválogatottnak lesznek hiányzói – Rudolf Tamás és Mihalik Norbert sem indul –, illetve kérdés, hogy a Spartathlon első két helyén végző Bódis Tamás és Csécsei Zoltán milyen állapotban lesz. Ha megtartották jó formájukat, és azt nyújtják, amire képesek, tényleg szép reményekkel várhatjuk a vébét. A nőknél Bogárdi Szilvia és Zétényi Szvetlana is A-szintes futó, igaz, mindketten újoncok, de reméljük, hogy a lányok is jól teljesítenek.”

A válogatott tagjai külön, saját edzőjük irányításával készülnek, mert arra nincs anyagi forrás, hogy közös edzőtáborba utazzanak – pedig hasznos lenne, ha időnként együtt is készülhetnének.

Albi egyébként nem ismeretlen a futók számára, ebben a városban rendezték meg ugyanis a 2016-os Európa-bajnokságot, amelyen a férfiaknál a tizedik helyen befutó Csécsei Zoltán, illetve a nőknél az ötödik Lubics Szilvia volt a legjobb magyar. Egyébiránt Csécsei Zoltán az egyetlen a jelenlegi keretben, aki 2016-ban is csapattag volt.

A magyar válogatott tagjai (Bódis Tamás, Bogárdi Szilvia, Büki Tivadar, Csécsei Zoltán, Halama Levente, Máténé Varju Edit, Zétényi Szvetlana) október 24-én utaznak a helyszínre, és 28-án térnek haza.

A címlapfotón Bogárdi Szilvia

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.