Elkészült a futókör a Városligetben

Napokon belül birtokba vehetik a sportolni vágyók a Liget Budapest Projekt keretében elkészült, két kilométer hosszú, rekortánborítású, kivilágított Városligeti Futókört.

A futás a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik, az országban százezrek, a fővárosban tízezrek húznak naponta futócipőt. Kimondottan nekik készült a Városligeti Futókör.

„A Városligeti Sportcentrum őszi átadását követően a park Budapest legsokoldalúbb sporthelyévé vált, amelynek kínálata tovább erősödik. Nagy örömünkre szolgál, hogy végre a pesti oldalon is a margitszigeti futópályához hasonló alternatívát tudunk kínálni, ami ráadásul modern és biztonságos szolgáltatásokkal várja a sportág szerelmeseit. A futókört a következő napokban vehetik birtokba a sportolók” – mondta Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A Városligeti Futókör tervezése során folyamatosan egyeztettek a budapesti futókat képviselő szervezetekkel, hogy a pálya vonalvezetését, burkolatát a sportolók igényei szerint alakítsák ki.

Mindezeknek köszönhetően a kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett – az ízületeket kímélő – rekortánborítású pálya teljes hosszában ki van világítva. A fák között kanyargó, rendkívül hangulatos vonalvezetésű pálya belépési pontjainál bemelegítőterületeket helyeztek el a sérülések elkerülése érdekében, a nyomvonal mellett pedig számos ivókútnál lehet frissíteni. A sportolók kényelmét a Városligeti Sportcentrum női, férfi- és akadálymentesített öltözői szolgálják.

(Fotó: MTI)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.