BLOGRA FUTOTTUNK Ez a boldogság: éjszaka is futhatunk!

Manapság minden megrendezett futóversenynek örülni kell, érdemes elrajtolni a Generali Night Run kihívásain, a kultikus budai éjszakai teljesítésen is szombaton, de az is jelzésértékű, hogy két hónap van már csak az Ultrabalaton rajtjáig!

Örömmel látom, hogy egyre többen osztanak meg versenyen és egyéb közösségi futásokon készült képeket! Jó látni, ha nem is azon a szinten, mint a koronavírus-járvány miatti korlátozások előtt, de azért kezd visszatérni a futóélet. A versenyek előtt aktívabban figyeli az ember a híreket, hogy nincs-e valamilyen változás, biztos megtartják-e az adott esemény(eke)t, de a rugalmas hozzáállás, ami jellemző lett az életünkre, nyilván nem csak a hobbisport területére vonatkozik.

Lazábban kell kezelnünk a szabadidős kihívásokkal kapcsolatos elvárásokat, viszont sokkal nagyobb jelentősége, értéke van, ha sikerül, mondjuk, egy-egy megrendezett versenyen teljesíteni a kihívásokat.

Nos, a hét végén rendezik például a Generali Night Run több távból álló éjszakai futóversenyt, amely hatalmas buli, csodaszép budai környezetben!

S hogy picit távolabbra is tekintsünk: a kollégákkal arról beszélgetünk egyre többször, hogy ráfordulunk az októberre halasztott Ultrabalatonra, össze kell kapnunk magunkat, mert – néhány kivétellel persze – egyikünk sem úgy, és annyit fut, mint korábban.

Viszont az UB-ra stabil állóképességgel, jól felkészülten kell nekivágni, hiszen a 221 kilométer lefutása még váltóban is 22 órás kaland lesz, s mindenkinek teljesítenie kell azt, amit elvállalt.

Két hónap van hátra a startig, épp elég idő ahhoz, hogy belehúzzunk, és úgy eddzünk, mint a korábbi években!

 

COFFEERUN.HU

A futótársaság honlapján időről időre olvashatunk saját futósztorikat, hogyan kezdődött, s ki, mikor csatlakozott a közösséghez. Változó, kinél mi volt a kezdőlöket, hogy elkezdje ezt a nagyszerű sportot, és az is, hova jutott vele.

Az itt idézett történetben is szerepel a sokunk számára ismerős kifejezés: „elkapott a gépszíj”, és ezt bizony mindannyian átéltük! 🙂

 

FUTOBAROM.BLOG.HU

A blogoldalon az Old Lake Man középtávú amatőr triatlonverseny (1,9 km úszás, 90 km kerékpár, 21 km futás) beszámolója olvasható, s a szerző a női mezőnyben a hatodik helyezést érte el. A pandémia ideje alatt a futás, bringázás nem maradt el, úszni nem tudott annyit, amennyit szeretett volna. Ennek ellenére remekül sikerült a verseny, a teljesítés ideje 5:25 óra lett!

 

UTRAKELEK.WEBNODE.HU

Hernádi László az Ultra-Tisza-tó versenye (UTT) után pihent egy keveset, aztán beizzította ismét a lábait, és rengeteget fut. A Betyár Kör 71 kilométeres távját nézte ki magának, s bemelegítésként futott harminchat kilométert a Gerecsében, majd az Alpokban huszonhárom kilométeres távot tett meg, s ezután jöhetett a Betyár Kör.

Ez az instant útvonal elég kalandos, vadregényes, szerencsére László nemcsak leírta élményeit, hanem bőven osztott meg fotókat is!

 

RUNBABYRUN.BLOG.HU

Vincze Zsófi csapatban indult az UTT-n, s ennek a kihívásnak a beszámolóját olvashatjuk a bejegyzésében. A verseny előtt gondosan megterveztek mindent, a cél nem volt kisebb, mint nyerni a kategóriájukban.

Az Agár lányok olyan gyorsak voltak, hogy 9:11 óra alatt teljesítették a 126 kilométeres távot!

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND

Az erdőket mi is tisztán szeretjük!

KREMLICZA LEVENTE

A hazai erdők is egyre szemetesebbek, a frekventált kirándulóhelyek különösen. Számomra mindig felfoghatatlan volt, miként fér össze a természet szeretete a szemeteléssel, de úgy tűnik, ez sokaknak nem okoz problémát. A Budai-hegyekben értem ezt a legkevésbé, ahol pár kilométerenként van lakott terület vagy kuka, és mégis, ez a legsúlyosabban érintett terület, nem tudok még a kevésbé sűrűn járt területeken sem úgy futni, hogy ne futnék bele eldobott műanyagba, üvegekbe vagy épp hatalmas kupac hulladékba. A Magyar Futósport-egyesülettel közösen rendszeresen tartunk úgynevezett ploggingokat, azaz szemétszedő közösségi futásokat, sőt túrákat is szervezünk a jövőben, s nem csak a Budai-hegységben. Szombaton a KFKI-tól indul az első ilyen teljesítés, a szemeteszsákot és nejlonkesztyűt a szervezők biztosítják, és az eseményre mindenkit várnak szeretettel! No és persze ezúton szeretnék minden futót, túrázót arra kérni, ne szemeteljen, vigyázzon a környezetünkre, hogy sokáig élvezhessük még az erdők nyugalmát.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.