Csodás futás: Lubics Szilvia célba ért!

Újabb nagy kihívást teljesített a világ egyik legjobb ultrafutója, a nagykanizsai Lubics Szilvia: a háromszoros Spartathlon-győztes célba ért a 4Deserts-sorozathoz tartozó chilei versenyen, a 250 kilométer hosszú Atacama-crossingon, miután hat szakaszt futott a világ legforróbb sivatagában.

Az Atacama-crossing minden etapja után Lubics Szilvia Facebook-oldalán az ultrafutónő férje, Lubics György hosszabb üzenetben számolt be arról, hogy felesége hol tart, és mi történt a sivatagi versenyen Chilében. A nem mindennapi kihívás utolsó előtti etapja volt a legkeményebb, akkor majd’ nyolcvan kilométert kellett futniuk teljes menetfelszerelésben a versenyzőknek (az Atacama-crossingon a napi tíz liter vízen kívül mást nem kaptak a szervezőktől a teljesítők, így minden felszerelésüket és a napi ételüket maguk vitték szakaszról-szakaszra a tíz-tizenöt kilogrammos hátizsákjukban), míg az utolsó napon már „csak” tizenegy kilométer várt a részvevőkre.

Ennek a szakasznak a különlegessége az volt, hogy azok a családtagok, akik a célban várták a befutókat, erre az egy alkalomra kimehettek a sivatagba megtapasztalni, milyen nomád körülmények között kellett a futóknak teljesíteniük, majd pedig pihenniük, és akiknek volt hozzá kedvük és merszük, együtt is futhattak szeretteikkel a cél felé.

Ahogyan arról Lubics Szilvia csupasport.hu oldalunkon vezetett naplójából tudhatják, a magyar ultrafutó ezt a kihívást mindvégig egyedül akarta teljesíteni (ezen a versenyen amúgy nem lehetett kísérni a futókat: Lubics György kikísérte feleségét Chilébe, majd a rajt előtti napon már itthonról írta a bejegyzéseket), és a célba is egyedül futott be, így tette teljessé és sikeressé különleges, egyben roppant nehéz vállalását.

Nézzük a rövid Facebook-bejegyzést, amelyet Lubics György írt a verseny lezárásaként (a hosszabb beszámolót vasárnap lehet majd elolvasni a futónő közösségi oldalán, és itt, a csupasport.hu-n is):

„Szilvi lefutotta az utolsó szakaszt is, így sikeresen teljesítette az Atacama-crossing 250 kilométeres távját a chilei sivatagban. 😀. Már a szállodában van, minden rendben van vele! 😅 Vasárnapra ígért beszámolót az utolsó szakaszról, mindenkit ölel!”

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.