Ferenczi István: családos Szupermaraton

A korábbi válogatott labdarúgó Ferenczi István immár harmadszor indul a Balaton Szupermaratonon, ahol ha minden jól alakul, a 19 órán belüli idő is cél lehet.

Harmadik alkalommal vág neki a Balaton Szupermaratonnak a korábbi válogatott labdarúgó, Ferenczi István, aki idén nemcsak négy nap alatt futja körbe Magyarország legnagyobb tavát, hanem májusban az Ultrabalatonon is rajthoz áll.

„Egyelőre szerencsére nem hátráltatta sérülés a felkészülésemet, az utolsó időszakban dől majd el, mi lehet a célom – kezdte Ferenczi István a március 5–8. között sorra kerülő viadal kapcsán. – Most azt mondom, belefér, hogy egyéni csúcsot fussak és 19 órán belüli idővel érjek célba, de azt is számba kell venni, hogy családdal, két gyerekkel érkezem, és azt szeretném, hogy nekik is élvezhető legyen ez a négy nap.”

Ferenczi István 2018-ban 20:15:53-as idővel a 90., tavaly pedig majd’ egy órát javítva 19:16:47 órás teljesítménnyel a 78. helyen ért célba, s innen lehet még tovább faragni az időeredményen, ha minden jól alakul.

„Nekem mindig az első nap szokott a legnehezebb lenni, kicsit nyögvenyelősen indul a verseny – folytatta Ferenczi István, aki a BSZM egyik fő nehézségére is kitért. – Fejben nehéz, hogy minden nap felkelj, ráhangolódj az újabb napra és ismét nekivágj a távnak, az utolsó nap abból a szempontból könnyebb, hogy akkor már tudod, ez a vége, az már kicsit örömfutás jellegű.”

A résztvevők az első nap Siófokról Fonyódra (48.45 km), aztán Fonyódról Szigligetre (52.9), majd Badacsonyból Balatonfüredre (43.6 km), s végül Füredről Siófokra (51.3 km) futnak, s így kerülik meg a tavat.

„Azért is tetszik a négynapos verseny, mert így minden nap találkozhatsz az esélyesekkel, látod a nagy neveket, ami mindenki számára inspiráló, összerántja a verseny az ultrafutó-társadalmat, és útközben is többször találkozol emberekkel, mint mondjuk az Ultrabalatonon, ráadásul a márciusi időpont miatt biztosan nem lesz nagyon meleg az idő – tette hozzá Ferenczi István, aki a már említett egyéni csúcs kontra család témakörre is kitért. – Balatonfüreden lesz a főhadiszállásunk, onnan visz majd a feleségem a rajthoz, és azt szeretném, ha neki is élvezetes lenne ez a hétvége, biztos, hogy a gyerekek is szeretnének úszkálni a szállodában, velem is lenni, és természetesen nem zárkózom el az egyéni csúcs megjavításától, de tényleg az is a szemem előtt lebeg, hogy jól érezzük magunkat a családdal.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Végre bringára pattanhattak
Futballsztárok a padel bűvöletében
Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Megküzdött, de kibírta és második lett
Praktikus és menő: koskormány a bringán

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.