Ingyenes edzéstervek profiktól

Az elmúlt hetekben gyakran találkozhattak Lőrincz Olivér szakmai cikkeivel a honlapunkon. A versenyfelkészítéssel foglalkozó szakember csapata most még szélesebbre tárja a szabadidős sportolás kapuját.

Lőrincz Olivér neve fogalom az ultrafutás világában, azért is, mert olyan hosszútávfutókkal foglalkozott, illetve foglalkozik, akik az évek során hét Spartathlon-győzelmet arattak (közöttük van Maráz Zsuzsanna és Lubics Szilvia), továbbá a korábbi huszonnégy órás világbajnok, az Amerikában élő Nagy Katalin is az irányítása mellett készült, manapság pedig a terepultrák versenyein remekül szereplő, Csillag Eszter is a szakember felkészítése mellett ér el jelentős sikereket.

Most azonban a koronavírus-járvány miatt sokkal többen elkezdhetnek mozogni, futni, tudatos edzésterv szerint készülni az edző és a vele együtt dolgozó team irányítása mellett. A Csupasport olvasói az elmúlt hetekben gyakran találkozhattak Lőrincz Olivér szakmai cikkeivel a honlapunkon, ám most az edzéstervezéssel, versenyfelkészítéssel foglalkozó csapat még szélesebbre tárja a szabadidős sportolás kapuját.

Lőrincz Olivér a kezdeményezésük apropóján elmondta, pontosan tudják, hogy a koronavírus-járvány hatalmas terhet ró a sportolókra és a családjukra egyaránt, és ebben a nehéz időszakban a maguk lehetőségeivel segíteni szeretnének a hobbisportolóknak.

Ingyenes, úgynevezett fenntartó edzésterveket biztosítanak a futóknak, a legnépszerűbb közösségi oldalon a szakmai kérdésekre fókuszáló csoportot indítanak, mégpedig #fittmaradok néven, és ami amolyan bónusz a futás iránt érdeklődőknek, online élő konzultáció lehetőségét is biztosítják.

„Nálunk alapvetés, hogy az edző és a sportoló között legyen személyes kapcsolat, ezért is hangoztatjuk, hogy nem edzéstervet írunk, hanem edzők vagyunk. Ám most, a különleges helyzetre való tekintettel kivételt teszünk és az egy az egyben kommunikáció nélküli, ingyenes edzéstervet ajánlunk fel azoknak a szabadidős sportolóknak, akik erre igényt tartanak, illetve gondolunk azokra is, akik otthon dolgoznak, de szeretnének egy kis pluszidőt szánni magukra, a mozgásra, s akik úgy gondolják, a kezdeményezésünk révén elindulhatnak egy új úton.”

Fókuszban a lakásedzés
Sok cikk születik mostanában arról, hogy sportolhatunk négy fal között – nos, Simon Máté funkcionális edző tizenegy hetet felölelő videósorozatának összes felvétele is ingyenesen hozzáférhetővé válik azok számára, akik a kezdeményezésbe belevágnak. A videosorozat otthon végezhető, mobilizáló, minimál eszközigényes, nyújtó és sérülésmegelőző gyakorlatot tartalmaz. A programban részt vevő sportolók a regisztrációt követően heti két alkalommal e-mailben kapnak hozzáférést az elérhető videóhoz.

Meglehetősen széles futóréteghez szól tehát a rendhagyó kezdeményezés, hiszen a rendszeresen futóktól kezdve azok is tervet, iránymutatást kaphatnak, akik csak most kezdenének kocogni. A Plandurance edzői egyéni intenzitásprofil (pulzus/tempó) alapján készítenek az elkövetkező tizenkét hétre edzésterveket, mégpedig a következő „kategóriában”: eddig nem futottam, de most elindulok; öt kilométeres versenyre készültem; tíz kilométeres versenyre készültem; félmaratonit futnék; harminc vagy negyvenkét kilométert győznék le; ultraversenyre edzettem; harminc kilométer alatti vagy feletti terepverseny az álmom.

Ami fontos, hogy a Plandurance előfizetéses csomagjaival ellentétben az ingyenes edzéstervek nem tartalmaznak edzői konzultációt, kontrollt, nem a fejlődést, csupán a megszerzett edzettség fenntartását és az immunrendszer sport általi szinten tartását, megerősítését célozzák.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.