Kilométerek az óceánokért

Az Adidas idén újra csatlakozott a Run for the Oceans kezdeményezéshez, amelynek keretén belül június 8. és június 16. között futóközösségeikkel hívják fel a figyelmet a műanyagszennyezés megállításának fontosságára.

Az Óceánok világnapján rendezett budapesti eseményhez több mint kétszáz futó csatlakozott.

A környezettudatos gyártási megoldások és a fenntartható anyaghasználat mellett évek óta elkötelezett Adidas 2015 óta – a Parley for the Oceans kezdeményezéssel közösen – különböző edukációs programokkal és innovációkkal segíti a műanyagszennyezés felszámolását, s idén harmadszor csatlakozott a június 8. és június 16. között zajló Run for the Oceans kezdeményezéshez.

Ebben a futók minden – a mozgalom keretein belül – lefutott kilométer után egy dollárral támogatják a fiatalok környezettudatos hozzáállását fejlesztő Parley Ocean School programot.

A múlt évben összesen egymillió dollárt gyűjtöttek az Adidas futói, ezzel megközelítőleg százezer műanyagszennyezett övezetben élő fiatal edukációját támogatták. Idén 1.5 millió dollár összegyűjtése a cél.

A Run For The Oceans az Óceánok világnapján (június 8.) indult el világszerte, a kezdeményezéshez pedig számos nagyváros mellett Budapest is csatlakozott. A szombati közösségi futáson több mint kétszázan vettek részt, hogy kifejezzék téma iránti elkötelezettségüket.

„Fantasztikus látni, hogy itthon is egyre többen csatlakoznak a műanyagszennyezés felszámolása ellen folytatott küzdelmünkhöz. Igaz, távol vagyunk az óceánoktól, de nem szabad elfelejtenünk, hogy itt, Európa szívében is minden második levegővételünket a világ nagy vizeinek köszönhetjük. Az Adidas is arra törekszik, hogy véget vessünk a felesleges műanyaghalmozásnak, hosszú távú célunk, hogy 2024-re kizárólag újrahasznosított poliészterből készült termékeket árusítsunk” – hangsúlyozta Debreczeni Dóra, az Adidas Runners Budapest csapatkapitánya.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.