Kipchoge saját márkás cipője az Alphafly

A világrekorder kenyai olimpiai bajnok szintet lépett az egyik vezető sportszergyártó cégnél, amellyel hazája hírnevét is öregbítheti, közben pedig címvédésre készül Tokióban.

Michael Jordan, Cristiano Ronaldo. Előbbi legendás kosaras volt, utóbbi ötszörös aranylabdás futballista, a sportáguk tehát nem azonos, ám a tény összeköti őket, hogy mindkettejüknek van saját márkás terméke a „pipás” cégnél. A napokban ugyanez a megtiszteltetés érte a világ leggyorsabb maratoni futóját, a kenyai Eliud Kipchogét.

Cipőket és más futóruházatot is találunk a 36 esztendős atléta nevével fémjelzett termékek között, ezt a vonulatot Kipchoge atlétikai eredményei ihlették. Emellett utalnak a világcsúcstartó kenyai gyökereire és mottójára: „No human is limited”, vagyis az embernek nincsenek korlátai. A hitelesített pályán 2:01:39-es időeredményt elérő, 2019-ben, Bécsben mesterséges körülmények között, negyven világklasszis iramfutóval megtámogatva egyedülálló, 1:59:40-es maratonit produkáló versenyző sokat köszönhet a lábbelik technikai innovációjának. A fejlesztésekkel nem lassító Nike cég Kipchoge népszerűségét kihasználva szeretne mindenkit inspirálni a futásra – no meg persze olyan portékával kirukkolni, amelyet szívesen megvásárolnak csábító neve miatt.

„Hosszú idő telt el azóta, hogy elkezdtem futni, s bár a futásaim megváltoztak, mindig ugyanazt az örömöt tapasztaltam. Hihetetlenül büszke vagyok, hogy éjjel-nappal képviselem Kenyát, és immár a világ minden táján viselhetik az emberek hazám zászlaját – így válhatnak eggyé” – mondta Kipchoge megtámogatva a kampányt.

Az Alphafly nevű cipő oldalán, hátsó részén és a fűzőknél a kenyai lobogó színei tűnnek fel, és az egyik fél cipőben az EK monogramot, a másikban az 1:59:40-es időeredményt fedezhetjük fel.

Más kérdés, hogy Kipchoge aktuális helyzete volt már kedvezőbb, mivel a nagy érdeklődéssel várt tavalyi londoni maratonin némi meglepetésre csak a nyolcadik helyen ért célba, ami arra utalhat, hogy a koronavírus-járvány következtében nem tudta (vagy nem is akarta) elvégezni azt az edzésmunkát, ami a nagy célok eléréséhez segítheti. Ráadásul nem mérkőzött meg a sérülése miatt visszalépő nagy ellenféllel, az etióp Kenenisa Bekelével, akinek egyéni legjobbja a klasszikus távon mindössze két másodperccel gyengébb Kipchoge hivatalos csúcsánál.

 

Eliud Kipchoge (fehérben) 2019-ben Bécsben futott két órán belüli maratonit

 

A nagy célok kapcsán érdemes megemlíteni, hogy Kipchoge a maratoni versenyszám címvédője az ötkarikás játékokon, Rióban győzedelmeskedett, és még tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy reményei szerint részt vesz a 2021-re halasztott tokiói olimpián. Ezenkívül arról sem tett le, hogy valódi versenykörülmények között fusson két órán belüli maratonit – az lenne csak az igazán nagy durranás!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.