BLOGRA FUTOTTUNK Kocogás egy hálás köszönömért!

Blogszörfösünk háta mögött nincsenek vidám napok, mert egy autó elütötte a kiscicáját, s a futásait most arra is áldozza, hogy megtalálja, aki az úton fekvő macsekot valójában megmentette…

Sajnos még mindig küszködöm az izomhúzódással, emiatt ritkábban megyek el futni, s ha lassan is, de javulok. Most azért is kocogok, hogy megtaláljak a környékünkön egy bizonyos autót és annak sofőrjét. Történt ugyanis, hogy a cicánkat elütötték, súlyos sérüléseket szenvedett, de életben tudott maradni, sőt csaknem egy nappal a baleset után hazavánszorogott – ami egy hölgynek köszönhető, mert félreállt az úton a kocsijával, felnyalábolta, letette az út szélén, és meg is itatta. Minderről persze utólag szereztünk tudomást, és nagyon hálásak vagyunk ennek az ismeretlennek. Szeretnénk megköszönni, hogy nem volt közömbös, ezzel nagy valószínűséggel megmentette a cicánk életét! Azonban csak az autó típusát, színét tudjuk, s nagyjából a hölgy kinézetét. Szóval, én most amúgy is csak kocogni tudok, így a környező összes utcát próbálom feltérképezni, hátha észreveszem valahol ezt az autót. A macsek életben maradásán kívül még egy jó dolog történt a héten: végre hosszú hetek-hónapok után ismét elmehettem TRX-edzésre! Egyelőre nem tudom, a lábfájásom miként reagál rá, de minden porcikám élvezte a majdnem egyórás testmozgást!

A TRX nagyon jól kiegészíti a futást, mert szinte minden izomcsoportot (már amennyire esetemben lehet erről beszélni) megdolgoztat, erősít.

Természetesen érződik a hosszú kiesés ebből a fajta mozgásból, de azért nem ment rosszul. Végre megint jön az izomlázas időszak, de kit érdekel, hiszen kezd a korábbi sportéletem visszaállni! Juhééé!!!

 

CHICKENLEGS (youtube)

Futótársakkal gyakori vitánk, hogy szabad-e mosni a futócipőt, vagy sem.

Már belátom, hogy a mosógép nem jó megoldás – de vajon akkor milyen módszerrel tisztíthatjuk meg?

A ChickenLegs videójából kiderül!

 

KUTYAKEMENY.BLOG.HU

Interjút olvashattok Bruckner Zsófival, aki kétszeres Hard Dog Race-bajnok, s rutinos, eredményes canicrossversenyző.

Varázslatos világ a kutyás versenyzés, örömmel olvastam, hogyan készülnek fel a viadalokra, és hogy Zsófi kutyusának, Candynek is van edzésterve!

 

ROADRUNNERDIARY.WORDPRESS.COM

Reni kitartása ámulatba ejtő, megannyi viszontagság, sérülés után nemhogy nem adja fel, hanem nagy terveket szövöget, és mindennap edz – azaz fut, bringázik, gyalogol. A visszatérés nem volt egyszerű, de biztatóak a jelek, végre süt az optimizmus a bejegyzéséből!

 

FUTNIMENTEM.HU

Evetovics-Balla Hajnalka májusban életet adott második gyermekének! Hála a sportos életmódjának, jól viselte a terhesség utolsó heteit is, de természetesen szögre akasztotta a futócipőit, mert a futás már nem esett jól.

Amikor eljön az idő, megpróbálkozik a babakocsis futással, ez biztosan örömteli lesz, mind az anyukának, mind a babának.

Alig várom az ezzel kapcsolatos beszámolókat!

 

BARATRUNNING.COM

Az oldalon olyan bejegyzést olvashatunk, amiből egyértelműen kiderül, mennyire fontos a jó edző, és az is, hogy az ember képes legyen elfogadni az edzéstervét, hinni az edző szakértelmében és vakon követni, amit előír.

Kiderül, hogyan lehet a súlyos sérülésből felépülni, újra futni, még akkor is, ha az orvos mást javasol!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Saját tapasztalat: ne versengjünk folyton!

 

KREMLICZA LEVENTE

Május utolsó hétvégéjén egyéni kihíváson akartam tizenkét órán át futni, de egy rosszullét s néhány más probléma miatt nem úgy sikerült a teljesítés, ahogyan azt terveztem, hét és fél óra után abba kellett hagynom. Nem szoktam feladni a futásaimat, általában megcsinálom, amit kitalálok, így most ez elég rosszul érintett. Másnap volt időm gondolkodni, miközben pihentem, és arra jöttem rá, hogy bár az elmúlt időszakban nem voltak versenyek, az edzéseken sokszor akartam száztíz százalékot nyújtani, folyton egyéni csúcsokat dönteni, sőt az élet más területen is a maximumra törekedtem, így viszont egyszerűen sok volt. Ezt a testem jelezte is, s ez lett a vége annak, hogy nem hallgattam rá. Hamarosan újra elkezdődnek a versenyek, a nyár vége-ősz eleje tele lesz megméretéssel, de ettől még ne pakoljuk tele a hétvégéinket velük. Adjunk időt magunknak pihenni, regenerálódni. Versenyek lesznek télen is, jövőre is, szóval nem kell mindent három hónap alatt bepótolni, nem kell mindig versenyezni – ez a hétköznapokra is igaz, nemcsak a sportra.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Csécsei a címvédés miatt nevezett az UTT-re
E-bringák munkába ingázóknak
Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.