Különleges ajándék az idei Vivicittáért

Virtuálisan, de különleges éremmel kerül megrendezésre az idei Telekom Vivicittá, amelyre már több mint hatezer nevezés érkezett.

Már több mint hatezer nevezés érkezett a 35. Telekom Vivicittára, ebből kétszázötven külföldi. Ez is a verseny népszerűségét jelzi, és ez főleg annak tükrében nagy szó, hogy idén a járványhelyzet miatt csak virtuális formában rendezik meg az eseményt.

A korlátozások ugyan lazulnak, de egy ilyen óriási, a fél fővárost átszelő esemény megrendezésére még egy darabig nem nyílik lehetőség. A szervező Budapest Sportiroda – sok-sok ezer futó egyetértésével – úgy gondolja, hogy nem szakadhat meg a hagyomány, és ez az év sem múlhat el Vivicittá nélkül.

Június 12. és 14. között három napon át mindenki, egyénileg vagy társakkal együtt, teljesítheti a meghirdetett távok valamelyikét. Méghozzá ott és akkor, ahol szeretné, utcán, erdőben, de akár futópadon is lehet futni.

A teljesített távot és az időt telefonos alkalmazással vagy gps-es órával, futópadkijelzővel méri mindenki, majd ezt küldi el a szervezőnek. Ezek alapján készül el az eredménylista, valamint a letölthető és Facebookon megosztható oklevél.

Azonban ami miatt igazán vonzó lehet a verseny, hogy a Szentkirályi ásványvíz támogatásának köszönhetően a rendezvény történetében először mindenki névvel és idővel ellátott érmet kap (ez eddig megvásárolható opció volt), ráadásul a medáliát az is különlegessé teszi, hogy forog a belseje.

A szervezők emellett különböző kategóriákban fotós játékot is hirdettek a Facebookon, a győztesek pedig az Atomfutás-ajándékcsomag mellett ingyenes BSI nevezést kapnak.

Fontos még kiemelni, hogy a szervezők ezúttal is figyelnek a rászorulókra. Minden résztvevő a nevezési díjából ötszáz forinttal egy választható jótékonysági célt támogat: a Bátor Tábor, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Hospice Alapítvány, a SUHANJ! Alapítvány és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány a rájuk leadott szavazatok arányában részesül a várhatóan több millió forintnyi adományból.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz
Fesztivállal indul a tájfutószezon
Elrajtolt a virtuális Tour de France
Frizbimérkőzések játékvezető nélkül

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.